Positiva besked

För den som vill se Fredrik Reinfeldts tal från igår, så är det bara att klicka på den här länken. http://youtu.be/VOa7_hYaNnA

Sverige har ju som bekant starka offentliga finanser och goda säkerhetsmarginaler. Sveriges ekonomi växer och trots krisen är vi konkurrenskraftiga. Samtidigt ser vi att arbetslösheten riskerar att bita sig fast. I det läget är vårt moderata förslag om ett förstärkt jobbskatteavdrag en både viktig och nödvändig reform. I ett svagt konjunkturläge är det väl avvägt med begränsade underskott i de offentliga finanserna och en stöttande inriktning på den ekonomiska politiken. I takt med att konjunkturen gradvis förbättras väntas de offentliga finanserna återgå till att uppvisa överskott.

Som väntat håller nu ledande socialdemokrater på att kritisera förslaget, samtidigt som de lovar att INTE ta bort jobbskatteavdraget. Lustigt med tanke på att de tycker att det är så dåligt.

4 kommentarer

  1. Tobias Sund

    Jobbskatteavdrag är ju bara ett sätt att hålla nere löne ökningarna. Varför inte satsa på där det behövs? Som psykiatrin till exempel.

  2. Stefan

    Jahadu….. Sverige har goda finanser och ekonomin växer!? Låter fint. Men VAD gör då landets regering!!?? Satsar pengar på jobbskapande åtgärder? Nej, man sjösätter (givetvis) ÄNNU ett jobbskatteavdrag!!! Skapar detta arbetstillfällen? NEJ! I varje fall inte lika mycket som det skulle göra ifall man satsade på vård eller skola. Att även kalla skiten för en ”viktig och nödvändig reform” är rent ut sagt skrattretande! Varenda svensk med en begåvning överstigande en höräfsa borde inse att det inte handlar om något annat än att KÖPA RÖSTER till valet -14! Att påstå något annat är inte annat än lögn – och det vet du lika väl som jag! Som jobbskapande åtgärd måste detta vara den dyraste och minst effektiv som någonsin detta land skådat!
    Sedan är det nog bara moderater som tycker att det är det minsta lustigt att (S) anser detta vara ett dåligt förslag. Men jag tror faktiskt att du är fullständigt på det klara med varför inte nästa regering (just det!) har för avsikt att ta bort redan införda jobbskatteavdrag. Om inte så borde du nog söka dig en annan syssla än politiken! Men om du bara erkänner din okunskap så ska jag gladeligen förklara detta för dig – och ev andra som inte förstått………
    Nej, nu är det sannerligen dags att svenska folket får en regering som har mer än en (dessutom värdelös) idé. Jag är faktiskt benägen att tro att SD:s förhållandevis höga siffror är ert fel. Bara en så’n sak. Lyckligtvis har våra kära medborgare börjat inse vartåt skutan är på väg! Ny kapten och nya besättningsmän innan det är för sent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.