It-branschen i Umeå visar vägen!

Igår presenterades en rapport om utvecklingen av IT-branschen i Umeå. Det är mycket glädjande läsning! Under åren 2006 – 2012 har antalet anställda inom Umeås it-företag ökat med 83 procent, hela 80 nya aktiebolag har startats och omsättningen mer än fördubblats. Branschen sysselsätter idag ca 1 700 personer, vilket är en ökning med 800 personer under de aktuella åren.

Det är många företag som är på hugget, är hungriga och tänker nytt. Precis vad vår region behöver. Utredningen konstaterade att Umeå positionerar sig som en av landets starkaste it-städer med en imponerade tillväxt.

Från Umeå kommuns sida har vi också försökt bidra genom att möjliggöra en miljö där it-företag kan verka och växa, bl.a. genom att stötta Infotech Umeå. Det är en strategisk satsning inom Uminova Innovation för att både utveckla och marknadsföra innovationsmiljön för IT i regionen.

Ibland kan man tycka att nyhetsflödet bara fylls av negativa nyheter. Hot om nedläggning, konkurser och annat. Därför är det så härligt att också få läsa om framgångsrika och lyckade satsningar. Att it-företagen i Umeå nu är på bred frammarsch är en sådan glädjande läsning.

Det ska bli spännade att se fortsättningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.