Att motverka mobbning på nätet

Moderaterna och Tomas Tobé m.fl. har lyft frågan om hur vi bekämpar mobbing på nätet, och då i synnerhet det som drabbar ungdomar. Tyvärr är det ju vanligt med mobbing och kränkningar på nätet, oavsett ålder numera. När tusentalas barn blir mobbade och kränkta krävs åtgärder för att göra skoltiden till en trygg plats för eleverna. De senaste åren har vi även tydligt sett hur mobbning letat sig in på nätet. Vi ser hur sociala medier utnyttjats för att kränka och förnedra elever. Ingen är längre skyddad från mobbning, inte ens i hemmet.

Tobé mfl har föreslagit att man bl.a. ska samla ansvaret mot mobbning i en myndighet. ”Ett samlat ansvar för arbetet mot mobbning hos en myndighet ökar möjligheterna till att uppmärksamma frågans allvar och fungera som stöd för skolor som vill utveckla sina insatser mot mobbning.” Likaså har man föreslagit inrättandet av en webakut, dit barn och unga kan vända sig när de far illa av nätmobbning och dylikt. Viktigt att kunna ställa frågor och få hjälp.

Många elever går med en klump i magen till skolan, och numera fortsätter trakasserierna dygnet runt bl.a. via nätet och sociala medier. Det ska med kraft bekämpas – läs mer här: http://www.aftonbladet.se/debatt/article17684466.ab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.