Deloitte, Soja Film, 4sound, Bättre text mfl

bild

Igår var kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott ute på företagsbesök. Vi brukar åka ut gemensamt en gång i månaden för att träffa företag inom olika branscher och få tillfälle att informera oss om aktuella frågor och även få tillfälle att besvara frågor kring kommunen och verksamheter med beröring till de olika företagen.

Igår hann vi med ett flertal besök: Metria som jobbar med geografisk informationsteknik, revisionsbyrån Deloitte, som har vuxit rejält i Umeå sedan vi besökte dem senast för några år sedan.  Vidare Soja Film som förra året fick priset Årets unga företagare på Umeågalan, liksom årets pristagare Bättre text i samma kategori. De två företagen är lokaliserade på samma ställe. Även det av Umeå kommun delägda Norrlandsoperan AB fick ett besök av oss där vi också hann med en rundvandring. En rundvandring fick vi också i gamla Vasaskolan, som nu håller på att byggas om i rask takt till ”Guitars – The Museum”. Där kommer ett nytt häftigt museum att samsas med affären 4sound, Scharinska och en ny restaurang för att nämna några delar. Det hela är tänkt att öppnas i februari 2014. Ännu en besöksanledning till Umeå!

Allt som allt en riktigt intressant onsdag.

Idag, torsdag, bär det av till Övik, för en heldag kring samarbetet i Umeåregionen. Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.