Positivt besked!

Som går att läsa i dagens Folkbladet och VK, så diskuterade vi igår framtiden för nuvarande biblioteksfastigheten på fullmäktigesammanträdet. Jag hade lämnat in en enkel fråga i ärendet.

I Umeå råder ju som bekant bostadsbrist, och den ser tyvärr ut att bestå under kommande år. Därför måste vi uppmuntra alla initiativ och möjligheter till att bygga nya bostäder, gärna i de centrala stadsdelarna. När stadsbiblioteket inom en snar framtid flyttar ut ur sina nuvarande lokaler, så har det talats om att biblioteksfastigheten skulle kunna vara av intresse för att bygga nya bostäder. I alla fall i delar av fastigheten. Det förutsätter då att fastigheten säljs till någon aktör som är intresserad av att bygga nya bostäder. Det är en idé som vi moderater tycker är intressant.

Därför ställde jag igår några frågor till Holmlund (S) om hur socialdemokraterna såg på möjligheten att bygga nya bostäder i delar av fastigheten. Han gav tydliga besked: dels att socialdemokraterna var positiva till detta, dels att man efter årsskiftet skulle mer aktivt börja jobba med frågan så att vi kan ta de eventuella beslut som krävs för att möjliggöra detta. Men det kommer kräva en planändring, och det brukar ju ta sin tid. Hur som helst ett positivt besked.

Det behövs fler bostäder i centrum!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.