Äntligen!

bild

Idag är det dags för den stora officiella invigningen av Umeå som Europas kulturhuvudstad 2014. Efter år av förberedelser är det äntligen dags. Kl. 17.00 börjar invigningsceremonin ”Burning snow” nere på isen på Umeälven. Jag hoppas verkligen att allt går enligt planerna och att det blir en succé. Ska bli spännade att se hur många som kommer att se invigningen – hur som helst lär det bli ett minne för livet.

Innan dess finns det gott om tid att vandra runt i centrum och titta på alla isskulpturer, evenemang, attraktioner och annat spännade som erbjuds. Igårkväll var vi och flanerade runt bland andra umeåbor och tillresta turister som beundrade alla verk utmed Rådhusesplanaden. Helt fantastiskt. Vi hann även med ett besök på det nya Gitarrmuséet, som hade en smygpremiär. Det där är verkligen en attraktion som kommer att ge eko runt om i världen.

Vi ses i stadsvimlet!

 

2 kommentarer

  1. Göran

    Minne för livet? Det var ett ynkligt evenemang med dåligt ljud som de flesta har glömt om en vecka!

    Det är ett misslyckande när folk omkring en säger att de istället går hem och ser det på tv. Det är ett misslyckande när alla omkring en säger att de knappt hör eller ser något.

    I Sverige ska tydligen allt vara lågmält och vackert. Varför inte stort och vackert?

    Jag har svårt att vara kreativ i ett land som är så förtvivlat rädd för att göra något stort och rejält.

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Ja, det var tråkigt att många blev besvikna på arrangemanget. Men nu ska vi se till att göra det bästta av kulturhuvudstadsåret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.