Hur många reaktorer vill de rödgröna stänga egentligen?

Så sakteliga verkar massmedia ha börjat intressera sig för att granska även den politiska oppositionens förslag inför valet i september. Det var på tiden.

En av många frågor där de inte ger besked, är om hur de vill se energipolitiken och då i synnerhet hur de ska göra med kärnkraften. För svensk industri och jobben är det viktigt med kärnkraften även fortsättningsvis. För företag och enskilda är det viktigt att kunna lite på elleveranser till låga priser, men med en avveckling av kärnkraften skulle elpriserna stiga. Och det påverkar naturligtvis jobben negativt.

Socialdemokraterna vill ju att kärnkraften ska fasas ut, men Löfven har inte lyckats förklara hur detta ska ske. MP och V vill stänga reaktorer redan under nästa mandatperiod. Det skulle som sagt höja energipriserna och hota jobben i Sverige. Åsa Romson i MP har därtill ställt ultimatum om att de rödgröna snarast efter en eventuell valseger ska stänga flera reaktorer. En rejäl smäll mot de svenska företagen och hushållen väntar således, om de rödgröna skulle vinna i september.

Det finns gott om liknade exempel på vad som väntar vid ett eventuellt maktskifte. Men det är på tiden att vi börjar kräva svar av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Deras politik hotar jobben!

 

4 kommentarer

  1. Torbjörn

    Anders, nu vet vi din inställning beträffande vindkraft på Holmön. Centralt har politiker börjat förstå att vindkraft bara är en kapitalförstörande och naturförstörande flopp. Det tyska exemplet avskräcker.
    Att inte tongivande politiker i Umeå kommun hänger med i den debatt som rasar över Sverige är en gåta. DN hade igår ett vindkraftskritiskt inlägg. GT-Expressen också kritisk. Moderaternas nye energipolitiske talesperson hade häromdagen ett tänkvärt inlägg i DI.
    Energifrågan kommer att bli en stor under valrörelsen och vindkraft blir knappast ett vinnande koncept. Vindkraft ger INTE tillväxt bara utarmning av svensk landsbygd!

  2. Markus

    Ang dagens vk om vindkraft på Holmön. Man blir ju lätt förbryllad över den håglöshet som råder kring öns utveckling, hur desperat måste man vara om man tror vindkraftverk gör nån nytta? Och hur korkad kan Umeå vara som tillåter en sådan utveckling? Vindkraft är förlustbringande trots bidrag och om stöd till Holmön måste gå den vägen är det nog ett magplask! Jag har släpat över turister o släkt o vänner till Holmön o slitar tvärt med det ifall det blir av där. Sverige behöver inte ens vindkraften! Sätt ner foten o stoppa satsningarna på storskalig vindkraft o så hör vi nåt vettigare istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.