Alla behövs i bygget av ett bättre Sverige och Umeå

Skriver i dagens Folkbladet tillsammans med moderaternas partisekreterare Kent Persson, på temat ”Alla behövs i bygget av ett bättre Sverige och Umeå”. Bifogas nedan.

 

Alla behövs i bygget av ett bättre Sverige och Umeå

Nu är det sex månader kvar till höstens val. Det är ett viktigt val som kommer att avgöra vilken väg Sverige ska ta. Nya Moderaternas mål är ett Sverige som ska bli ännu bättre på att se och tillvarata allas förmåga. Bättre på att ge alla som vill och kan en chans att bidra. För oss handlar det om att ta ansvar för sammanhållningen och se till att alla behövs – både här i Umeå kommun och i resten av landet.

För att kunna genomföra politiska förslag är ordning och reda i ekonomin helt central. Det är först då vi kan prioritera satsningar för att sänka trösklarna till arbete, öka kvaliteten i vården och ge varje barn förutsättningar att nå kunskapsmålen. Sverige är ett av de länder som har gått starkast ur den internationella ekonomiska krisen. När andra EU- länder har tvingats till nedskärningar har vi kunnat investera i jobb, utbildning och reformer för tillväxt.

Genom utbildningssatsningar och reformer som sänkta arbetsgivaravgifter för unga, instegs- och nystartsjobb, rut- och rot-avdragen och halverad restaurangmoms har vi möjliggjort fler arbetstillfällen och skapat förutsättningar för företag att växa. Sedan Alliansen vann väljarnas förtroende har över 200 000 fler personer ett jobb att gå till. Lågkonjunkturen ser nu ut att vara på väg att vända och tillväxten förväntas ytterligare att öka. Det innebär också en omställning i svensk ekonomi.  Vi kommer framöver att prioritera en återgång till balans och överskott i de offentliga finanserna.

Sverige går nu in i en ny ekonomisk fas. Satsningar kommer att behöva finansieras krona för krona och tillsammans med Alliansen kommer vi att prioritera investeringar i bättre utbildning och fler jobb, nationellt och lokalt.

Den allt tuffare konkurrensen på arbetsmarknaden ställer också tydligare krav på kunskap och kompetens. Det är därför viktigt att det blir rätt från början. Här spelar förskolan och de första åren i grundskolan en avgörande roll. Alliansregeringen genomför därför fortsatta satsningar på skolan genom bland annat genom mindre grupper i förskolan och ett lågstadielyft. Det handlar om att utbilda fler lågstadielärare och satsa på högre kvalitet i elevernas utbildning genom mindre klasser och fler speciallärare. Vi vill dessutom införa en tioårig grundskola, med skolstart vid sex års ålder och ett fyraårigt lågstadium. Utbildningen i Sverige ska ha hög kvalitet, för elevernas skull, men också för jobbens.

Sverige är ett bra land. Nya Moderaterna tillsammans med Alliansen kommer att ta ansvar för att göra det ännu bättre. I Umeå kommun och nationellt kommer vi hålla ordning och reda i ekonomin, skapa bättre förutsättningar för att jobben ska kunna växa till samt investera i kunskap och skolan. Vi är övertygade om att alla behövs i bygget av ett bättre Sverige och ett bättre Västerbotten

Kent Persson, partisekreterare (M)

Anders Ågren, kommunalråd (M)

 

3 kommentarer

  1. Leif

    Jag kommer att rösta på Moderaterna i kommande val. Jag vill helt enkelt förvandla Sverige till en gigantisk förskola. Förskolan Hälsan för att vara exakt. Alla ska med

  2. "Dosan"

    Du menar säkert ”Alla behövs i bygget av ett Sverige där en liten elit åtnjuter alla tillgångar och övriga 99% enbart arbetar för slavlöner så att denna elit kan känna sig trygg i sina silvertorn”? För det är ju trots allt vad ni vill, en stor majoritet som inte har nåt annat val än att arbeta och slita så att en liten elit får allting, precis som på 1800-talet.

  3. Thomas Karlsson

    Jag kommer aldrig mer rösta på något Alliansparti!
    Alliansen har misslyckats med precis allt! Arbetslösheten är ungefär lika hög nu som för 8 år sedan, att fler är sysselsatta är irrelevant statistik eftersom arbetslöshet alltid mäts i förhållande till aktuell befolkningsmängd och den har ökat ännu mer! Alliansen har aldrig haft för avsikt att hjälpa de arbetssökande utan de har enbart avsett att göra de arbetslösa mer desperata så att de överger sin ”lathet”, och sjukskrivna slutar simulera, och tar de jobb som Alliansen tror existerar! Jobbskatteavdragens syfte var att få dessa lata arbetslösa att anse att det är mer värt att ta ett lågavlönat deltidsjobb än att fortsätta svälta som arbetslös! Alliansens sänkning/borttagning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 var extremt korkat och totalt verkningslöst eftersom alla unga börjar sina yrkesliv med att vara arbetslösa eftersom företagen inte kan anställa varje ny generation som examineras varje vårtermin! Det enda resultatet av arbetsgivaravgiftssänkning är att de arbetslösa äldre än 26 blivit oanställningsbara, för dyra! Alliansens avsikt att straffa/plåga/förnedra de arbetslösa för att pressa dem att ”välja” att upphöra vara arbetslösa, är anledningen till att Alliansen förra året i lag återinförde slaveriet i Sverige där nu kommunerna tillåts behandla de arbetslösa som tvingas ha det förnedrande försörjningsstödet som arbetslöshetsersättning som om de vore kriminella och tvingas bestraffas med oavlönad samhällstjänst på heltid utan tidsbestämt straff då de tvingas arbeta utan lön åt kommunerna, som exempelvis åt ”Viva resurs” i Umeå! Även FAS 3 infördes som en form av slavarbete där arbetslösa tvingas arbeta utan att ges avtalsenlig lön! Trots att dessa arbetslösa tvingas arbeta heltid så har de inte fått del av något jobbskatteavdrag, så för dem lönar det sig definitivt inte att arbeta!
    Det var Alliansregeringen som drev igenom FRA- och IPRED-lagarna, och det var Alliansregeringen som beslutade att TV-licens ska betalas även för datorer och mobiltelefoner!
    Alliansen har låtit skolan och sjukvården plundras av giriga riskkapitalbolag, samtidigt som PISA-resultaten aldrig varit sämre än efter 8 år av Alliansregerande!
    Järnväg och övrig infrastruktur förfaller, och försvaret hade inte ens pengar… nog att skicka upp JAS-plan för att möta Ryska bomplan som övade kärnvapenattacker mot Sverige, och Alliansen sålde de utsläppsrätter Sverige inte behövde själva istället för att låta dessa förfalla och atmosfären slippa dessa utsläpp! Danska studenter får 7200 kronor varje månad i studiebidrag medan svenska studenter enbart får 2700 kronor varje månad! Svensk ekonomi är alltså extremt misskött, ”bankkontot” må vara fullt men samhället, försvaret o infrastrukturen o skolan o sjukvården o…, förblöder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.