1:a maj – värna arbetslinjen!

Även om filmsnutten har några år på nacken, så pekar den ändå på något väsentligt. Det är inte längre socialdemokraterna som värnar den svenska arbetslinjen, och gör det lönsamt att arbeta i vårt land. Det är inte längre (S) som lyssnar på dem som vill arbeta och göra rätt för sig. Det är moderaterna som övertagit den rollen i svensk politik.

Tänk på det när ni hör parollerna från dagens demonstrationståg.

Tiderna förändras. Moderaterna är det nya arbetarpartiet.

7 kommentarer

  1. rundvikarn

    Den så kallade arbetslinjen har lett till :
    # ÖKAD arbetslöshet
    # Ökade klyftor i samhället
    # En drygt 30-procentlig ökning av antalet socialbidragstagare

    Allt detta enligt SCB , som borde vara någorlunda neutrala .

    Vad har vi arbetare vunnit på detta ????
    Vi har fått några kronor mindre i skatt men har förlorat avdragsrätten för medlemskap
    i facket ( företagen får dra av för SAF-medlemskapet fortfarande ) , vår urholkade
    A-kassa har blivit dubbelt så dyr och experimentet med ”trafikförsäkringsavgiften”
    har gjort försäkringarna dyrare…………alltså blev det just ingen skillnad i börsen men
    den som blir sjuk eller arbetslös får gå från hus och hem .

  2. LenaAndersson

    Moderaterna är de värsta lögnarna! Det är idag 77 000 fler arbetslösa än när Alliansregeringen tillträdde, och Alliansens ”arbetslinje” har bevisats bestå främst av återinfört slaveri där arbetslösa med försörjningsstöd redan efter max 3 månaders arbetslöshet tvingas arbeta heltid utan lön som kommunala slavar precis som de allt fler långtidsarbetslösa i Alliansens Fas 3! Dessa heltidsarbetande arbetslösa har inte fått del av något av alla jobbskatteavdrag, så trots heltidsarbetande så lönar det sig definitivt inte att arbeta för dem!
    Att sänka arbetsgivaravgiften för unga som redan har fast anställning, eller sänka krogmomsen för at på så sätt skänka pengar till krogägarna, har inte inneburit någon minskad arbetslöshet alls, det är ju 77 000 fler arbetslösa idag trots dessa gåvor till företagsägarna! Hälsans förskola har visat Alliansens privatiseringar inneburit katastrof för skolan och barnomsorgen och äldreomsorgen vars kvalitet aldrig varit sämre än idag!
    Moderaterna har bekämpat de arbetslösa istället för att bekämpa arbetslösheten, för återinfört slaveri handlar enbart om att bryta ned de arbetslösa och göra dem mer desperata! Moderaterna anser att arbetslösa är just arbetslösa eftersom de är lata och inte vill ”göra rätt för sig”! Moderaternas samhället är direkt omänskligt! Alliansen har dessutom styrt Sverige enbart tack vare stödet från fascistiska/nazistiska Sverigedemokraterna!

  3. Pingback: Vi har en Umebob | Alejandro Caviedes (s)

  4. Anders

    Det har blivit väldigt populärt att påtala att det skapats x antal jobb under Alliansregeringen. Det skulle vara intressant att veta hur sammanställningen är gjord.

    Tittade runt lite på SCBs hemsida. Där syns det ju mycket riktigt att antalet som arbetar är fler nu än för säg 10 år sedan. Men tittar man på antalet arbetslösa så är ju det också högre nu än för 10 år sedan. Tittar man procentuellt på det över tid så har vi ju en hög nivå på arbetslöheten historiskt sett.

    Ska jag rösta på det nya arbetarpartiet så skulle det som sagt vara intressant att få veta lite mer om hur man tänkt.

  5. Johan

    Hur ni trollat bort pengar med verkningslösa jobbcoacher som lekt med pengarna och lurat förhoppningsfulla arbetssökande, hur FAS 3 har förnedrat de som redan har det tufft, hur de långtidssjukskrivna som skall tillbaka i arbetslivet går på knäna idag har ni glömt att beskriva i er propaganda för arbetslinjen.

    Jag har sagt det förr och säger det igen:

    Det kan inte finnas en lärare som lägger sin röst på Folkpartiet. Omöjligt…
    Det kan inte finnas en sjukskriven som lägger sin röst på Moderaterna…. Omöjligt…
    Det kan inte finnas en homosexuell som lägger sin röst på Kristdemokraterna…. Omöjligt…
    Det kan inte finnas en sjuksköterska som lägger sin röst på Moderaterna… Omöjligt…
    Det kan snart inte finnas en enda människa som bor på landsbygden som röstar på Centern… Snart omöjligt…

    Man skulle kunna hålla på längre men jag måste jobba nu och betala skatt som jag faktiskt gärna gör så att vi skall få ett bättre socialistiskt samhälle som tar hand om varandra,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.