Fakta: välfärdens resurser i Sverige är rekordhöga

Det sprids en bild från många partier och politiska företrädare om att den svenska välfärden är i förfall, och att resuserna blir mindre och mindre. Sanningen är ju den motsatta. Jag ser att Anders Sellström (KD) belyst detta på sin blogg och det är mycket välkommet.

För i fakta i målet är ju att vi aldrig satsat så mycket på den svenska välfärden som idag. Detta konstateras av både Sveriges Kommuner och Landsting liksom Svenskt Näringsliv.

Så läs gärna den här debattartikeln, där fakta redovisas: http://www.skl.se/press/debattartiklar/fakta-valfardens-resurser-ar-rekordhoga

 

5 kommentarer

 1. LenaAndersson

  Det har aldrig satsats så mycket pengar på välfärden, men problemet är att det aldrig tidigare varit så många privata ”risk”kapitalbolag som tagit ut vinst av dessa pengar! Exempelvis den av en Folkpartist ägda ”Hälsans förskola” där vinst kunde tas ut eftersom utgifterna för barnens mat drogs ned så att barnen fick enbart knäckebröd, utan pålägg, och vatten till frukost! Det satsas mer av skattebetalarnas pengar på välfärden, men giriga vinstuttag plus höjda löner och inhyrd dyr personal från bemanningsbolag har inneburit kraftiga försämringar i välfärden! Alltså mer pengar men SÄMRE välfärd!
  Arbetslösa som måste komplettera med försörjningsstöd tvingas redan efter max 3 månaders arbetslöshet att arbeta heltid utan lön, åt Viva resurs i Umeå, där de själva tvingas tjäna ihop till betydligt mer än sitt eget försörjningsstöd eftersom försörjningsstödet är betydligt lägre än den avtalsenliga lön som deras heltidsarbete motsvarar! Alliansen har alltså kraftigt försämrat den svenska välfärden!

 2. Anna H

  Tack! Som icke-politiker uppskattar jag den här formen av inlägg! Utan pajkastning och med hänvisning till fakta som man kan välja själv att läsa! Gillas! //a

 3. Leif

  Wow, verkligen wow. Här skänker ni pengar till rikskapitalister som driver dålig sjukvård och du står och skryter över det. Helt otroligt.

 4. lf

  Varför ligger då åldringar i drypvåta blöjor och varför serveras förskolebarn vatten och en hårdmacka utan pålägg.
  Var tar pengarna vägen? För de som skall ta del av välfärden har i många stycken upplevt att de fått det sämre.
  Varför måste personalen inom hemtjänsten äta sin lunch medan de cyklar mellan vårdtagarna.De har ingen möjlighet att sitta en stund och prata. Schemat är indelat i minuter. Är du för länge på ett ställe får du ta igen detta i nästa besök.
  Dessa uppgifter kommer från en som jobbar i hemtjänsten i Stockholm i privat regi.
  Ni politiker pratar överhuvudet på vårdtagare och anställda.
  Ingen vårdtagare är intresserad av vilka pengar ni satsar då man inte vet var de går,man vill ha en bra vård.Våra skattepengar skall gå till bra vård och inte till vinster som försvinner utomlands.

 5. henkke

  Lena, Leif mfl. Hur representativ är förskolan med knäckebröd? Javisst är det så att en del av pengarna går till vinst, det är något som kan debatteras. Men kom hellre med siffror en grova svepande mantran. Och hur stor del av denna vinst är sas förlorad vinst? För även om kommuner sköter allt själva så betyder det inte per automatik att det är effektiv verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.