Ikanos nya shoppingcenter

Har just varit med då det ”första spadtaget” togs för Ikanos nya shoppingcenter på Söderslätt, Teg. Detta betyder mycket för Umeås tillväxt. Deras shoppingcenter kommer att innehålla ca 90 butiker. Utöver detta kommer såklart IKEA som byggs separat bredvid på samma område. Det känns mycket bra att bygget nu är igång på allvar, och som tidigare konstaterats så kommer detta sammantaget betyda mycket positvt för Umeå och den omkringliggande regionen.

Hundratals nya jobb, nya butiker och ökade skatteintäkter till det offentliga. Det finns ju ett och annat parti i fullmäktige som inte gillade den här etableringen, men vi som tror på tillväxt och inser betydelsen av fler arbetstillfällen har all anledning att vara glada en dag som denna.

Detta kommer att rikta om handelskartan i norra Sverige. Mycket viktigt för Umeåregionen.

 

3 kommentarer

  1. LenaAndersson

    Kanske kan IKEA utnyttja Alliansens erbjudande och få 5000 kronor i månaden för att ta emot personer från ”Sysselsätningsfasen” så att de kan få ”meningsfullt” arbete i IKEAs kassor och på IKEAs lager…! Varför betala lön när man kan få betalt för att ha personal som utför arbetsupgifterna?
    Alliansens bryter ned och förnedrar människor! Läs dessa kommentarer från dem som tvingas till Fas 3, vilket från o med 1 juli inträffar redan efter max 3 månaders arbetslöshet, alltså inte bara långtidsarbetösa, för de som måste komplettera med försörjningsstöd: http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/sa-tycker-arbetslosa-om-fas-3-6974104.aspx
    Umeå kommuns ”Viva resurs” verksamhet bör snarast läggas ned eftersom den gör mer skada än nytta och bryter ned människor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.