Swedish Beach Tour 2014

Ett av Umeås mest uppskattade, och årligen återkommande, evenemang är på gång i år igen: Swedish Beach Tour. Vi har nu under många år fått njuta av beachvolley mitt i centrum och det brukar vara en riktig folkfest. Om jag läste rätt i dagens tidning är det 14:e året i rad som evenemanget genomförs. I år kommer det att vara dubbelt så många lag, och matcherna spelas därför på tre olika planer.

Umeå kommun går in och stöttar arrangemanget – Swedish Beach Tour är den högsta nationella touren i beachvolley där Sveriges bästa spelare tävlar med inbjudna utländska spelare. Sedan starten har evenemanget, som initialt kallades Umeå City Beach, lockat ungefär 207 000 besökare till den specialuppbyggda arenan på Rådhustorget under de årliga arrangemangsdagarna.

Vi håller nu tummarna för att det kan bli lite varmare, så att det verkligen blir den folkfest det brukar vara. Den ska pågå 25-28 juni i Umeå. I Umeå är det sektionen IKSU Beach som ansvarar för att med ideella krafter genomföra arrangemanget. Det här är ett av de bästa arrangemangen som äger rum i Umeå, och från Umeå kommuns sida så ska vi verkligen vara glada över att det finns sådana engagerade och proffessionella arrangörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.