Mer om Västra Länken

http://www.svtplay.se/video/2766521/vasterbottensnytt/vasterbottensnytt-17-3-21-45?start=auto

 

Här finns gårdagens nyhetsinslag på SVT Västerbottensnytt där både jag och Hans Lindberg (S) är intervjuade om beslutet att göra omtag kring lokaliseringsprövningarna för Västra Länken. Därmed försenas projektet ytterligare.

För Umeå kommun är byggandet av Västra Länken – den viktigaste pusselbiten i hela ringleden – av yttersta vikt. Planerna på att se över möjligheten att exempelvis dra vägen i ett öppet schakt i det inre läget är en lösning som effektivt kommer att stopppa hela projektet. Det strider mot kommunens översiktsplan och har aldrig under årens lopp varit aktuellt. Då faller också det avtal kommunen har med Trafikverket, i vilket ingår den kommunala medfinansieringen. Nej, nu måste vi ta nya tag. Ett första steg bör vara att kontakta regeringen. För det är ju regeringen, förvisso den tidigare Alliansregeringen, som fattat beslut om att göra denna stora satsning på att lösa vägsystemet runt Umeå. Låt inte pengarna flyta iväg till andra infrastruktursatsningar i landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.