Dåva kraftvärmeverk

IMG_3711

Tidigare i veckan hade vi månadens träff med den moderata kommungruppen i Umeå. Även den här månaden kombinerade vi gruppmötet med ett studiebesök, denna gång ute på Dåva Kraftvärmeverk som drivs av Umeå Energi.

De två kraftvärmeverken på Dåvaområdet är hjärtat i Umeås fjärrvärmeförsörjning och Norrlands största kraftvärmeverk baserat på fasta bränslen. Här sker produktionen på ett sätt som är skonsamt för klimatet och som minimerar utsläppen genom mycket avancerade filtreringssystem. Dåva 1 invigdes 2000 och har avfall som främsta bränsle. Tio år senare byggdes Dåva 2 för att möta den ökade efterfrågan på fjärrvärme. Dåva 2 drivs till största delen av biobränsle och är den största miljöinvesteringen i Umeås historia.

Vi fick en mycket utförlig information, frågorna var många, och som krona på verket fick vi en intressant rundvandring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.