En växande stad behöver såväl gatuunderhåll som renhållning!

Vänsterpartiet i Umeå gör sitt bästa för att rasera staden. I deras budgetförslag vill de minska rejält på Tekniska nämndens budgetram. De verkar inte ha lärt sig något av tidigare års debatter kring minskar underhåll, borttagna papperskorgar, hundlatriner och allt vad det kan vara.

Alliansen har valt en annan och betydligt mer ansvarsfull linje med vårt budgetförslag. Vägnät och byggnader måste naturligtvis underhållas och vårdas. Allt krävs för att en växande kommun ska kunna fungera, oavsett vi talar om snöröjning eller renhållning. Likaså är det viktigt att inte spara in på sådant som det mest grundläggande i en kommun. Vi vill inte återuppleva den situation som var när förslag framfördes om att ta bort en stor del av kommunens papperskorgar m.m.

Alla ska också kunna gå hem om natten utan att behöva känna oro när de går på dåligt upplysta gång- och cykelvägar. En väl genomtänkt ljussättning utmed gång och cykelvägar är mycket viktigt. Alliansen tror att en ren och välstädad kommun ökar tryggheten. En ordentlig insats behövs även fortsättningsvis för renhållning och klottersanering.

Med Vänsterns politik kommer vi att få se förslumning av kommunens offentliga utrymmen.

3 kommentarer

  1. Bergis

    Sorry Anders. Finlandsfärjan nere vid Kajen har slukat alla resurser. Och ni moderater var väl med på att det där fula kulturhuset skulle byggas?

  2. Olle

    Och en döende landsbygd i Umeås utkanter behöver inget , utan dör bara fortare ju mer som satsas på tätorten.
    Var är eran ansvarsfulla linje för Landsbygden, den syns inte till.
    Men med och betalar är vi fullt och fast !!
    Nån gång tycker man ni politiker borde uttala er om landsbygdens framtid , vi står idag för skogsråvaran till en stor inkomstkälla till statsfinanserna.
    Vi producerar stadsbornas livsmedel , men vi verkar bli en lekstuga för stadens invånare i framtiden.
    Hit kommer de med sina skotrar ,endurocyklar och fyrhjulingar och leker av sig på helgerna trots terrängkörningslagar osv.
    Tror aldrig jag sett dig ta upp nåt som gäller landsbygden,och här har ni också väljare som antagligen börjar fundera att välja annat nästa val.
    Tyvärr verkar de flesta partier rata landsbygden och de problem som finns där.

  3. Caanita

    Hej! SVT Västerbotten och lokaltidningarna tar upp ett förslag från två st gäststudenter om en saluhall i Umeås centrum.
    Visst är detta någonting värt att titta närmare på?
    Bondens marknad som anordnas varje höst, visar på ett stort intresse för närodlade grönsaker, med en saluhall kan sortimentet utökas rejält med närproducerad mat.
    Saluhallen ska givetvis ”gå runt” av egen kraft, men klartecken/startskottet måste väl komma från politiken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.