Åt h-vete hur vänsterpartistiska politiker beter sig mot våra kommunanställda i Umeå

Så var det dags igen.

Ser att VK på nyhetsplats uppmärksammar att den lokala vänsterpartisten Daniel Kallos blivit polisanmäld för hur han har betett sig mot en kommunanställd i anslutning till den illegala bosättningen uppe på Klockarbäcken, när kommunanställda var på plats för att informera tiggarna om att de inte hade rätt att vara där. Vänsterpartistiska politiker har ju tidigare hindrat kommunanställda i Umeå från att göra sitt jobb uppe på Nydala i anslutning till det illegala lägret där, genom att blockera vägen för dem.

Det är en ren SKANDAL hur Vänsterpartiets företrädare beter sig mot våra kommunanställda. Det följer tyvärr ett mönster.

Igår fick vi gruppledare i kommunstyrelsen information via mail om de senaste incidenterna. Nu har det alltså gått så långt att t.o.m. polisen ser sig tvingad att göra en polisanmälan av Kallos (V) agerande. Vi har även informerats om att Vänstern ringt upp en kommunanställd i hemmet, utanför arbetstid, och håller på. Detta har gått alldeles för långt!

Det är bra att polisen har agerat.

Umeå kommun, i egenskap av arbetsgivare, måste naturligtvis också agera. Kommunen är en politiskt styrd organisation, och det är inte acceptabelt att tjänstemän som agerar just på politiska direktiv trakasseras av V-kommunpolitiker när de försöker göra sitt jobb. Helt oacceptabelt!

Tyvärr är det ett arbetssätt som verkar uppmuntras av (V) i Umeå. Det var ju inte länge sedan den dåvarande gruppledaren för V konstaterades ha utsatt två kvinnliga tjänstemän för kränkande särbehandling. Alla partier tog detta på yttersta allvar, förutom just Vänsterpartiet. Som en konsekvens av det fallet, så beslutade kommunen att alla ledande politiker skulle få en fördjupad utbildning i arbetsgivarrollen, och vad det innebär att vara politiker just i egenskapen av att vi är arbetsgivare för de kommunanställda.

Och vad hände? Ett parti bojkottade utbildningen: Vänsterpartiet! De politiker som mest av allt behövde lära sig om vad det innebär att vara arbetsgivare – och för den delen hur man ska bete sig – struntade i utbildningstillfället.

Nu ser jag att Vänsterpartiets nya gruppledare i Umeå, Ulrika Edman, försvarar sin partikollega för agerandet uppe vid Klockarbäcken som modigt och hedervärt (!!!!). Det är alltså sanktionerat av ledningen bland V i Umeå att trakassera kommunanställda när de endast gör sitt jobb.

Det här är inte en intern fråga för Vänsterpartiet i Umeå. Återigen blir V-politiker ett ARBETSMILJÖPROBLEM för våra tjänstemän. Jag tycker verkligen synd om våra kommunanställda som tvingas utsättas för än det ena, än det andra av just lokala vänsterpartister. För märk väl: det är inga problem med politiker från andra partier, varken från socialdemokrater, moderater, folkpartister, miljöpartister, sverigedemokrater eller några andra för den delen. Endast vänsterpartister lyckas bete sig så fruktansvärt illa att de blir arbetsmiljöproblem i Umeå kommun.

Är det inte hög tid för Jonas Sjöstedt eller någon annan i V-partiledningen på riksplanet att ta ett allvarligt samtal med de lokala företrädarna i Umeå? De behandlar de kommunanställda så illa, och nu har alltså polisen själva sett sig tvingade att polisanmäla.

Vänsterpartiet borde verkligen fråga sig vad deras politiker i Umeå håller på med!

 

 

5 kommentarer

 1. Pingback: Pinsamt är bara förnamnet | Sjölander spekulerar

 2. Lars P

  Är det något som är en skandal är det hur du och våra andra förtroendevalda negligerar situationen med de romska tiggarna i Umeå, aktivt bryter mot FN:s barnkonvention och i största allmänhet stoppar huvudet i sanden. Det om något är en skandal, och följer tyvärr ett mönster, ett rasistiskt mönster som finns över hela Europa.

  • Joachim

   Umeås politiker har gjort mer än vad lagen tillåter, dom har sett mellan fingrarna på mer än ett område och ställt upp på romerna. Vilka utsatta skall förtjäna Umeå kommuns hjälp? Alla fattiga och utsatta i världen som inte har råd och möjlighet att ta sig ända hit då verkar bortglömda av V? Det handlar bara om att bråka om allt för att man tappat makten då S ledsnade på V inte klarade av att hantera markens både sidor och låter dom stå utanför tillsammans med FI och SD. Inte någon annanstans i hela landet håller V på så här i frågan om romerna. Visst är det synd om dessa som slagit läger i Umeå men det finns många som har det värre.

 3. Bergis

  Ni måste öppna era hjärtan sa Fredrik Reinfeldt. Signalpolitiken har nu slagit ut i full blom. Kom till Sverige därför att här tar vi emot och försörjer alla.Vi hade inte haft den här konflikten om Sverigedemokraterna släppts in i förhandlingarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.