Defensiv Lindberg (S) kan varken säga ja eller nej…

I dagens VK går det att läsa om den interpellation jag har lämnat in beträffande AB Bostaden och bostadsbyggandet.

I artikeln finns det dock några sakfel. Dels framstår det som att vi moderater vill sälja HELA AB Bostadens bestånd och så är det självklart inte. Jag har nämnt i interpellationen – liksom i pressmeddelandet – att vi vill avyttra DELAR av beståndet. Tidigare har vi från Allianspartierna nämnt en tredjedel av beståndet, och då skulle AB Bostaden fortfarande ha 40 procent av det totala hyresrättsbeståndet på marknaden om det blev på det sättet.

Vidare står det i artikeln att jag i min interpellation har beskrivit att Luleå kommun beslutat sälja ut 70 procent av det kommunala bostadsbolagets lägenheter. Varifrån har VK fått den uppgiften? Det har jag inte alls skrivit om, och det stämmer ju inte heller. Vad jag vet, så har Lulebo ca 10 200 lägenheter, och de har alltså fått ett ägardirektv om att sälja 3000 lgh.

Men utöver dessa sakfel i artikeln, så är det intressant hur Hans Lindberg (S) har svarat.

När det gäller frågeställningen om han är beredd att följa Luleås exempel och avyttra delar av lägenhetsbeståndet för att få ekonomiska muskler att öka nyproduktionen…….så blir hans svar i artikeln att det inte är någon enkel fråga som det går att svara ja eller nej på.

Just detta är väl problemet med Lindberg (S) och Socialdemokraterna i Umeå just nu. Till skillnad från (S) i både Skellefteå och Luleå, så verkar inte Umeås sossar våga – eller vilja –  ta ställning i den här frågan. De ser hellre att bostadsbristen fortsätter vara ett problem, än att de tar ett tydligt beslut som möjliggör att AB Bostaden får möjlighet att öka nyproduktionen. Därför säger Lindberg att det inte går att säga ja eller nej. En extremt defensiv hållning.

Jag tycker att Hans Lindberg borde rådfråga fd kommunalrådet Lennart Holmlund i det här ärendet. Holmlund applåderade ju Luleås beslut och kallade det på sin blogg ”Äkta socialdemokratisk tillväxtpolitik”. Länk till Holmlunds blogg i ärendet: http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2015/07/13/mycket-bra-affar-for-lulea-och-lulebo/

Det är dags för Hans Lindberg (S) att sluta prata och istället börja agera. Sluta vara så defensiv – peka med hela handen.

2 kommentarer

  1. Bergis

    Vi får vänta och se vad Jimmie Åkesson har för lösning på problemet eftersom Sverigedemokraterna är störst nu. Kanske måste vi vänta efter valet om inte decemberöverenskommelsen upplöses innan dess.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.