Elin Jonsson (M) föreslår längre öppettider på uteställen i Umeå

Pressmeddelande som skickades ut i förmiddags. apropå M-motion som lämnats in av Elin Jonsson.

 

Kräver längre öppettider på krogen i Umeå

Restaurangerna i Umeå måste hålla öppet längre än idag. Det anser Elin Jonsson (M) i en motion till kommunfullmäktige i Umeå. Krögarna bör få möjligheten att hålla restaurangerna öppet till 03.00.

Anledningen är att Umeå ska bli en mer attraktiv stad i norr. Sundsvall, Luleå, Boden, Visby, Kalmar, Växjö, Stockholm, Göteborg, Uppsala och Linköping är bara ett fåtal av de många städer som har längre öppettider.
”Då krävs det att politikerna lyssnar på de behov som finns, dels hos turister och studenter, men framförallt hos invånare och företagare i Umeå” skriver Elin Jonsson.

Umeå skulle, enligt M-politikern, bli en otroligt konkurrenskraftig turiststad och måste därför ges möjlighet att konkurrera på samma attraktiva resmål även då det kommer till utelivet.

Inga restauranger kommer tvingasförlänga sina öppettider. Men att möjligheten finns är ett steg i rätt riktning. Detta skulle stärka mångfalden och valfriheten bland besökare, studenter, invånare och företagare.

I motionen går det att läsa att när städer som Kalmar och Visby genomfört förändringen har också våldsbrotten som uppstår efter krogen minskat drastiskt. Dessutom skulle detta skapa fler arbetstillfällen i Umeå kommun.

Elin Jonsson
Ledamot Kommunfullmäktige (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.