Lindberg (S) har svårt att ge besked om tiggarna. Inte ok.

Nu på förmiddagen hade vi uppe frågan om tiggarna i Umeå, och huruvida kommunen ska finansiera eller ordna boende åt dem. Detta efter en enkel fråga som jag hade väckt vid dagens sammanträde.

Moderaternas linje är tydlig. Det är INTE ett kommunalt ansvar. Varken att ordna boende, finansiering för det, skolgång eller något annat för den delen. Annat än ev akut bistånd enligt lagstiftningen.

Men när jag ställde frågan till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S), så duckade han för frågan. TRE gånger. Hans enda svar var att det utreds, samt att kommunen inte ska ställa upp med uppställningsplats för husvagnar. Ja, det sista är ju bra. Men det är ju bara en ytterst liten del. Det kan ju innebära att kommunen väljer att ta ansvar för övrigt boende: kommunal camping för tiggare, uthyrning av boendeplatser, moduler, hotellrum etc etc.

Hur kan det vara så svårt att svara på en enkel fråga?

Hans Lindberg (S) måste börja tala klarspråk. I denna fråga liksom övriga aktuella frågor. Har han problem att bestämma sig, så kan han ju be om råd från oss moderater!

4 kommentarer

 1. Kjell Böhlin

  Kommunen kan inte ge en grupp av människor en sak och inte den andra det, svenska hemlösa, vart bor dom idag? har alla svenska hemlösa stöd idag? jag skulle rada upp massor med exempel som motsätter sig att man ger en grupp en favör gentemot en annan.

  Sedan så borde S lyssna på son egen partiordförande, ”– Jag anser att det enda rimliga målet för Sverige är ett samhälle där absolut ingen tigger på våra gator” ”– Vi tillåter inte olovliga bosättningar på allmän eller privat mark” ”– Att se till att de människor som tigger kommer in i utbildning och sociala system i sina hemländer.”

  Svenska folket i helhet vill inte ha utländska tiggare i Sverige och det är väljare ifrån samtliga partier oavsett vad partierna själva står för.

  /Kjelle (förbjud tiggeri)

 2. Leif

  Om du tänker detta som en skala. Sjuka och arbetslösa är ju ganska långt ner på er lista. Dom kan man gärna spotta på och plåga. Är tiggarna nedanför dom? tolkar i varje fall Moderaternas kommunikation på detta sätt?

  Näe tycker som du, fattiga behöver vi inte hjälpa. Jag som har ett välbetalt jobb bör dock få bidrag för att bygga om köket. Jag röstar på Sverige Moderaterna!

 3. Pingback: Lindberg och Ågren har det svårt | Villy Hansen

 4. Louise

  Bra Anders !Stå på dig ! Vill nämna också att i förra veckan när jag gick i centrum så kom en tiggerska emot mig och bad om pengar.Jag svarade vänligt NO,men hon fortsatte att följa efter och tjata . Till slut fick jag nästan panik och jag sa till på skarpen NO . Förstår inte att ingen av alla de som jobbar med EU-migranterna kan ta en tolk till hjälp och säga åt EU-migranterna att dom ska respektera ett NEJ och att det finns människor här i Sverige som mår dåligt om någon man inte känner , kommer för nära en som man inte själv valt att vara nära. Det finns något som heter ”PRIVAT ZON ” man har ett område omkring sig själv ,där det känns olustigt om någon man inte vill kommer innanför, Om man säger vänligt nej så borde dom respektera ett nej.Jag har rätt att få gå ifred utan att någon följer efter och tvingar sig på en.Jag mår riktigt dåligt av det ,och jag är inte ensam om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.