Positivt besked för Umeå om Bromma flygplats!

Idag kom beskedet att regeringen lägger ner utredningen om att lägga ned Bromma flygplats. Detta efter att en majoritet i riksdagen vid två tillfällen markerat att Stockholmsflygplatsen inte ska utvärderas. Detta är mycket goda nyheter för såväl Umeå som övriga delar av landet.

Det måste vara lätt och smidigt att resa över hela landet. Här spelar Bromma flygplats en betydande roll för att hålla uppe konkurrenskraften och skapa jobb i hela landet. En eventuell nedläggning av Bromma hade varit ett stort hot mot jobben i Umeå kommun och skulle få allvarliga konsekvenser för det lokala näringslivet.

Flyget spelar en viktig roll för att kunna knyta samman hela Sverige och skapa möjligheter för ett konkurrenskraftigt näringsliv. Sammanlagt reste drygt två miljoner resenärer till och från Bromma förra året, i nio fall av tio var dessa affärsresenärer. Det visar att Bromma är en viktig pusselbit för att få hela landet att leva. Flygplatsen gör det möjligt att snabbt och smidigt resa till Stockholm och öppnar därigenom för fler jobb och företagsetableringar på landsbygden.

En förlust för Miljöpartiet och regeringen – en seger för Sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.