(S) i Umeå och Västerbotten rejält i otakt med invånarna

Frågan om storregion har den senaste tiden seglat upp som en allt tyngre fråga. Från Moderaterna har vi som bekant tagit beslut att inte stödja förslaget om storregion.

I den stora NOVUS-opinionsundersökning som publicerats i VK, så visar det sig att befolkningen delar moderaternas uppfattning. Såväl i Västerbotten som i övriga Norrlandslän.

Vi moderater kommer att göra vad vi kan för att det inte ska bli någon storregion, men om olyckan skulle vara framme och det ändå blir av – då har vi hela tiden varit tydliga med att Umeå måste bli ”regionhuvudstad”. Självklart! Största staden i norr, ligger geografiskt rätt och med ypperliga kommunikationer. Väldigt viktigt med tanke på hur långa avstånd vi har i norra Sverige. Även detta ställningstagande har starkt stöd från befolkningen. Även bland våra grannlän är Umeå den starka kandidaten.

Men inte hos Socialdemokraterna i Umeå och Västerbotten! Socialdemokraterna här är i fulständig otakt med befolkningen. Dels driver (S) på för en storregion mot västerbottningarnas vilja, dels gör de allt för att Umeå och Västerbotten ska tappa arbetstillfällen genom att – uppenbarligen – redan ha förhandlat bort detta med residensstad och annat till ledande socialdemokrater i andra delar av norra Sverige.

På punkt efter punkt går man emot invånarna i Umeå och Västerbotten. Och självklart försöker de driva igenom allt utan att invånarna hinner säga sitt i ett ordinarie val. Tidigare generationer av västerbottenspolitiker har kämpat för att stärka vårt län, stärka Umeå, kämpat för FLER etableringar, fler jobb. Den nya generationen S-politiker i Umeå och Västerbotten kämpar för att ge bort så mycket som möjligt. Allt för att få skapa en storregion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.