Även KD säger nej till förslaget om storregioner!

Läser på SVT text, att Kristdemokraterna på riksplanet nu säger nej till förslaget om nya storregioner som är ute på remiss. De är i sak för en regionreform, men anser att det behövs ett tydligare och bättre underlag. Partiets andra vice ordförande Emma Henriksson anser att ”regeringen bör tänka om i frågan”.

Ett mycket positivt besked! När KD nu säger nej, så gäller det bara att få centern att svänga i frågan. Skulle Centern också säga nej – då blir det inga nya storregioner.

I Västerbotten är frågan högaktuell, då hittills Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna dels säger nej till förslaget om storregion i Norrland, dels förespråkar en folkomröstning för västerbottningarna. Med dagens besked från Kristdemokraterna på riksplanet, så hoppas jag att även KD i Västerbotten ställer sig bakom kravet på folkomröstning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.