Avslöjande ord från Hans Lindberg (S) om kommunalskatten

(från vk.se)

 

Vid budgetdebatten tidigare idag, så lyckades Hans Lindberg (S) verkligen formulera sig klart och tydligt apropå kommunalskatten – och dess negativa effekter mot dem med låga inkomster.

Han menade att det inte var solidariskt att höja kommunalskatten i Umeå (som Vänsterpartiet föreslog), eftersom det drabbade låginkomsttagarna mest. Det var alltså inte solidariskt med höjd skatt.

Precis! Trots det så styr Hans Lindberg och Socialdemokraterna med en UNIKT hög kommunalskatt i Umeå. Högsta kommunalskatten av de 20 största kommunerna i landet, varav 13 kommuner t.o.m. är S-styrda.

Så det mest solidariska vore ju därmed att faktiskt sänka kommunalskatten i Umeå. För det gynnar framförallt dem med låga inkomster, med små marginaler. Precis som Alliansen föreslagit.

Vi vill sänka skatten. För att det är RÄTT och RÄTTVIST!

2 kommentarer

  1. Hans Forsberg

    En retorik i den högre skolan!
    Varför inte föreslå en halvering av skatten och låta var och en betala för tjänster som nu inrymms i vår gemensamma och solidariska välfärdsmodell
    Att föreslå minskade anslag till skolan samtidigt som man pläderar för högre kvalitet, mindre klasser och högre löner för lärare är naivt
    Ett alternativ är kanske att förespråka en progressiv komunalskatt
    Önskar en skärpning i retoriken fastän val och populistiska utspel står för dörren
    Vänlig hälsning
    Hans Forsberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.