Förbjud deltagande i våldsbejakande organisationer

Igår demonstrerade nazistiska NMR i Stockholm. De har tidigare varit även i Umeå.

Moderaterna vill att det blir straffbart att delta i en våldsbejakande organisations verksamhet.

Ett sådant förbud skulle i praktiken innebära att våldsbejakande organisationer som NMR skulle få svårt att fortsätta bedriva sin verksamhet.

Enligt Säkerhetspolisen har antalet individer i de våldsbejakande extremistiska miljöerna ökat från hundratals till tusentals på några år. Det handlar framförallt om islamistiska fundamentalister, den autonoma vänstern och nynazister.

Om man börjar använda sina åsikter och organisera dem på ett sådant sätt så att man blir hotfull mot andra människor – då måste demokratin slå tillbaka. Oavsett om det är nazister, islamister eller extremvänstern.

En kommentar

  1. Erik

    Har aldrig fattat hur man kan säga att nmr är våldsbejakande? Dom försvarar sig när vänstern attackerar. Förstår inte hur dum man är om man tror att ett parti som ställer upp i val skulle attackera folk bara så där? Finns väl ingen som raggar röster på så vis?
    Känns så fruktansvärt vidrigt med ”demokratiska” partier som vill förbjuda i ”demokratins” namn.
    Varför får man då bilda gäng i förorter som enbart sysslar med våld och liknande?
    Och sen skyller moderater och sossar på nazister och rasister när det egentligen är ni som gjort så att folk överhuvudtaget behöver bli det. Ni borde rannsaka er själva och förstå varför folk väljer radikalare alternativ. Förbud löser ingenting, problemen med invandringen kvarstår och då kommer folk också bli radikalare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.