Inte fyra år till med Stefan Löfven!

Bilden kan innehålla: text

Svenska folket var tydliga med att de ville byta ut Socialdemokraterna. Stefan Löfvens regering fick mindre än 33 procent av rösterna.

Alliansen lovade att avsätta Stefan Löfven. Det gjorde riksdagen den 25 september.

Nu är det upp till bevis. Vill man ha en borgerlig statsminister eller Stefan Löfven, och föredrar man en borgerlig budget eller en rödgrön budget?

Moderaterna är tydliga. Vi kommer inte att tolerera en socialdemokratisk regering. Vi gick till val på borgerlig politik och det står vi fast vid!

3 kommentarer

 1. Erik

  Alliansen har inte har en majoritet av riksdagsmandaten, så din problemformulering är inte komplett. Valet står mellan en mittenregering (troligtvis med socialdemokratisk statsminister) eller en borgerlig regering i beroendeställning till SD. Den situationen förändras inte bara för att moderaterna väljer att låtsas som om den inte finns.

 2. SJ

  I valet tappade Socialdemokraterna 2,8% till 28,3 % och Moderaterna 3,5% till 19,8%. Vem som får den politiska makten beror därför av vilka konstellationer som kan skapas. M försökte, men misslyckades. Oavsett vilken allians som politikernas konsensus kan åstadkomma, så kan den inte skapa/återställa det som behövs för ett väl fungerande samhälle. Särintressen har gjort att samhället, ur ett övergripande perspektiv krackelerar. Att då ondgöra sig över ett parti som fick ca 10% större acceptans än M är inte meningsfullt. Den nuvarande situationen i riksdagen med ”omöjliga” underlag för en kraftfull regering, har politikerna själva skapat, genom riksdagsspärren sattes så låg att ”alla ska få vara med”. Spärren borde höjas, i omsorg av Sverige. Ty, det är denna omsorg som borde vara prioriterad hos politikerna, inte deras särintressen.

 3. Anders

  Hej Anders.

  Matte och siffror är tydligen inte ditt starkaste område, om Svenska folket var tydliga i dina ögon och gav Stefan Löfven 33%, hur summerar du då moderater och kristdemokraters väljarstöd? Då jag summerar så har ni lägra resultat.
  För alliansen kan du inte räkna då den har splittrats eftersom ni är villiga på ta stöd av SD men det vill du nog inte erkänna.
  Så till frågan tycker du att det är rätt att ta stöd från SD? Skulle bli förvånad om du kom med ett rakt svar.

  Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.