Personer från Umeå som anslutit sig till terrorsekten IS i Syrien har lyckats ta sig tillbaka hit.

 

P4 Västerbotten rapporterar. Personer från Umeå som anslutit sig till terrorsekten IS i Syrien har lyckats ta sig tillbaka hit. Mycket illa. Sverige står inför ett stort och allvarligt hot från våldsbejakande extremism, varav det största hotet kommer från islamister. Inte minst från “återvändare”. De finns alltså även i Umeå.

En kommentar

  1. Jörgen K

    Sverige är för IS vad Argentina var för Nazisterna efter andra världskriget.

    Den enda anledningen som jag kan se varvid oviljan att kriminalisera indirekt eller direkt stöd i terrororganisationer är att Sveriges regering sätter sig i fällan då de aktivt finansierar och stöder Hamas genom den Palestinska myndigheten. Över 800 miljoner, 6% av den totala budgeten i den Palestinska myndigheten står Sverige ensam för.

    Att sedan (M) okritiskt satte sig i knäet på (S) och Margot Wallström då de nya ökande bidragen beslutades för knappt ett år sedan ställer i sanning frågan på sin spets. Så Anders Ågren, hela frågeställningen om återvändande ”ambulansförare”,”hjärnkirurger” och ”hårfrisörer” faller hårt även i det borgerliga blocket, oavsett ord.

    Att kunna skäligen lagföra och beivra detta så krävs det inte bara retroaktiva beslut utan även en klar gränsdragning för vad som accepteras och inte i Sverige. Personer med dubbla medborgarskap borde vara den simplaste saken att lösa.

    Juridiskt idag så fungerar det så illa att om en återvändare begår ett brott så anses det förmildrande att den befunnit sig i en krigszon, oaktat vad den hade där att göra. Strafflindring och straffrabatt med andra ord, det är konsekvensen av velandet!

    Läser även en del artiklar utanför Sveriges gränser och tyvärr Anders, löjets skimmer lyser över detta land internationellt…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.