10 moderata förslag för att knäcka de kriminella gängen!

gängen

Gängvåldet runt om i Sverige kan stoppas – vi moderater har tio skarpa förslag på hur detta ska ske! Men tyvärr har vi en S/MP-regering som inte prioriterar kampen mot brottsligheten. Många av M-förslagen är klara och kan införas direkt om riksdagen röstar för dem.

Samtliga förslag kan införas inom 6-12 månader!

 

 

3 kommentarer

 1. Brorson

  Detta är nödvändigt. Men varifrån ska du ta fler poliser mot gängkriminaliteten? Vilka brott ska få ännu lägre prioritet än idag? Och har du tänkt på att det behövs 50 % fler fängelser om 2 / 3 dels-frigivningarna slopas? Och om ungdomsrabatten 18 – 21 år slopas, behövs 100 % fler fängelser för den gruppen. Och om fler fängelsestraff för unga förbrytare under 18 år döms ut behövs nya fängelser även för den åldersgruppen. Var ska de fängelserna byggas? Varför inte i glesbygdskommunerna i Norrlands inland? De kommunerna behöver nya och varaktiga statliga jobb.

  Vi behöver också en diskussion om sänkning av straffbarhetsåldern från nuvarande 15 år till 10 eller 12 år. 7 till 10-åringar rekryteras till de kriminella gängen. Det är inte tillfredsställande att så unga personer idag kan tvångsomhändertas p.g.a. egna begångna brott utan att den unga personens skuld har fastställts i en brottmålsrättegång. Vi måste skilja skuldfrågan från frågan om påföljd.

  Anonyma vittnen är problematiskt, men jag tror att rättssäkerheten för den misstänkte kan tillgodoses. Men kan säkerheten för vittnet tillgodoses? Det torde i de flesta fall vara lätt att räkna ut vem som har vittnat. Vittnet måste ju vara någon som vet något om saken, och det kan ju vara en mycket liten krets, kanske bara en enda person.

 2. Lena Persson

  Bara piska men ingen morot? Inget av era förslag kommer minska brottsligheten eftersom ni inte erbjuder något alternativ för de kriminella! Hårdare straff… leder sannolikt till ett ännu hårdare klimat med ännu tyngre beväpnade kriminella!
  Erbjud alla arbetslösa en yrkesutbildning från dag ett, öppna upp alla gymnasiets yrkesutbildningar för att inkludera även arbetssökande! Reformera arbetslöshetsersättningen så att ALLA inkluderas så att ingen arbetssökande ska tvingas till förnedrande besök hos Socialtjänsten där de idag bemöts som om de vore farliga kriminella medan handläggare bär överfallslarm och receptionister sitter bakom tjocka skottsäkra glas tillsammans med beväpnade? vakter från vaktbolag! Idag så utnyttjar Umeå… kommun arbetssökande som tvingats söka försörjningsstöd som gratis arbetskraft då de tvingas arbeta heltid, bland annat städa på kommunens äldreboenden…, utan avtalsenlig lön, precis som grovt kriminella tvingas arbeta heltid utan lön under tiden i fängelse…! Dagens förnedring av de arbetssökande är en av de allra största orsakerna till att många utan yrkesutbildning föredrar den kriminella världen!

 3. Michael

  Muppfolket briljerar.
  Man kanske ska sluta skapa gäng.
  Det kan ju hjälpa.
  Ingen som tänkt på det va?
  Nä klart man inte har man är ju utbildad/inbillad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.