Omfattande provtagning kan rädda vården och jobben


Sverige har en mycket begränsad förmåga att testa personer för coronaviruset. Stor osäkerhet råder om vem som är smittad, vem som har varit smittad, och vem som inte haft viruset.

Därför är det viktigt att få igång en storskalig provtagning av människor i Sverige, på samma sätt som nu görs i många andra länder.

En omfattande provtagning skulle underlätta så att den som är sjuk verkligen stannar hemma, och den som inte är det kan vara på jobbet. Detta är särskilt viktigt för alla som nu gör hjälteinsatser i vårdens frontlinje.

Den som vet att man redan haft corona kan börja återgå till ett mer normalt liv – gå till jobbet, äta på restauranger och handla i butiker. Det skulle kunna rädda företag från konkurs och anställda från att förlora sina jobb.

Det behövs nu hopp om en framtid efter corona!

En kommentar

 1. Oberoende Politisk Bedömare

  Omfattande provtagning räddar ingenting. Att du lämnar ett negativt prov innebär enbart att du är negativ vid provtillfället. Du kan bli smittad sekunden efter provet lämnats.

  Så nej Anders Ågren. någon ”omfattande provtagning” räddar inget alls.

  Det som räddar just nu, och i framtiden, är en ordentlig skattehöjning för de med de största inkomsterna och företagen med de största vinsterna. Denna ordentliga skattehöjning skräddarsys till alla dessa småföretagare som går på knäna just nu. En sådan skatteväxling skulle rädda betydligt mer än en provtagning till ingen nytta. Bara våra svenska storbanken går tillsammans med 6 miljarder i vinst första kvartalet i år. Minst 5 miljarder av denna vinst är väldigt lämpligt att vi skatteväxlar och ger till kämpande småföretagare. Bara en sådan åtgärd ger 20 miljarder till kämpande småföretagare per år! Lägg till andra svenska storföretag och vi kan med lätthet få fram 100 miljarder till småföretagarna! En summa som inte är speciellt stör för dessa företag, men är skillnaden på att kunna fortsätta satsa eller gå i konkurs för en kämpande småföretagare.

  Vågar du lägga fram detta förslag som både du och jag vet skulle rädda många kämpande småföretagare? Eller är du din vara trogen en populist som bara säger det du tror folk vill höra?
  Vågar du lägga detta förslag och vara medverkande till att rädda de småföretagare som är så viktiga för svensk ekonomi? Dessa småföretagare som är motorn i landet ekonomi är värda detta tillskott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.