Fortsatta bilbränder den gångna natten – denna gång i Holmsund!

Umeå kommun, myndigheter, föreningar, företag och allmänhet har ett gemensamt ansvar att stoppa utvecklingen med bilbränder och skadegörelse som har pågått under våren. Kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) och jag gick ut med ett pressmeddelande igår eftermiddag med anledning av den senaste tidens allvarliga bilbränder i Umeå.

Umeå kommun ska självklart stödja polisen i allt som behövs. Alla umeåbor måste också hjälpa till att ta avstånd från detta förbannade kriminella agerande – och tipsa polisen om man vet något. Jag hoppas att fler partier tydligt går ut och markerar mot den utveckling vi ser i Umeå, med bilbränder i alltfler områden.

Det är en allvarlig utveckling. Det hann alltså inte gå särskilt många timmar efter att Umeå kommun skickade ut pressmeddelandet, så brann det i natt alltså ytterligare bilar – denna gång i Holmsund.

Det här handlar om allvarlig brottslighet och nu är det viktigt att alla som har sett, hört eller vet något om detta kontaktar polisen så att rättvisan får ha sin gång. Det är allas vårt ansvar.

Förövrigt ser jag fram emot betydligt fler övervakningskameror i Umeå för att stävja bl.a. den här sortens brottslighet. Såväl bevakningskameror från polisens sida, som övervakningskameror i Umeå kommuns regi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.