Kommunism = massmord och förtryck

Extremvänstern har tydligen varit ute och tapetserat delar av Umeå, däribland en massa elskåp och liknande.

Det är skamligt. Det är osmakligt. Av de 170 miljoner människor som slaktades i massmord under 1900-talet så står kommunisterna för nästan två tredjedelar. Mer konkret så har alltså omkring 110 miljoner människor dödats i kommunismens namn.

Varhelst marxistiska idéströmningar blivit statsbärande ideologi har den resulterat i förtryck av de mänskliga fri- och rättigheterna. Oavsett vi talar om Sovjetunionen, Kina, Albanien, Pol Pots Kambodja, Castros Kuba, Albanien, Rumänien, Nordkorea, Vietnam, Östtyskland, Etiopien eller Mexiko har resultatet alltid varit terror och statsorganiserat mördande.

I Umeå är det oroväckande många människor som av någon anledning inte verkar bry sig om kommunismens illdåd. Trots att nazism och kommunism är samma ondska.

Demokrati eller diktatur? Ställningstagandet borde vara enkelt.

4 kommentarer

  1. Stefan

    ”Nazism och kommunism är samma ondska”. Med det sagt så tar jag för givet att du är minst lika kritisk till den brunhöger som florerar i landet!? En brunhöger bestående av bl.a SD och NMR. En brunhöger som under de senaste åren mördat många oskyldiga människor. Påstår man att t.ex ”Röd Front” är oacceptabla så gäller givetvis samma resonemang för SD. SD är och förblir sprunget direkt ur nazismen och det för enbart ett trettiotal år sedan. Antingen tar du här och nu ett lika stort avstånd ifrån dem eller så erkänner du att du inte är annat än en hycklare. Eller anser du att affischer från vänsterhåll är allvarligare än mord från högerhåll? Demokrati eller diktatur? Ställningstagandet borde vara enkelt.

  2. Stefan

    Okej. Så i sann antidemokratisk anda så refuseras oliktänkande av en moderat!? Ett angrepp på den yttersta vänstern går fint, men ifrågasätter man avsaknaden av detsamma gentemot den extrema högern – då är det stopp… Hyckleriet är tydligt. Inga problem med att kalla kommunismen odemokratisk – men nazismen går bra. Fräscht Ågren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.