Stoppa våldsvänstern!

Det finns tre våldsbejakande extremistiska miljöer som växer i Sverige:

▪️Den islamistiska

▪️Den nynazistiska

▪️Den vänsterautonoma

Trots det har regeringen alltså valt att begränsa pågående lagstiftningsarbete så att den våldsbejakande vänstern inte omfattas.

Politiskt våld får aldrig ursäktas med ideologi. Därför måste regeringen nu tänka om.

Ge den sittande grundlagsutredningen nya direktiv, så att den kan ta sikte på alla våldsbejakande organisationer i Sverige, även de vänsterextrema!

Läs mer i Gunnar Strömmers och Karin Enströms debattartikel i Expressen.

En kommentar

  1. Brorson

    En kort uppföljning av min kommentar till föregående inlägg:
    1. Den som har begått brott har tagit sig friheter, som han inte har rätt till, och ska därför plikta med förlust av frihet, enligt principen Ju grövre brott desto hårdare straff (i praktiken desto längre tid i fängelse). Denna princip stöds inte bara av de flesta laglydiga utan även av de flesta kriminella, eftersom de tycker att straffen ska vara rättvisa..
    2. Det är dags att sluta underskatta de kriminella. De flesta kriminella är intelligenta och handlingskraftiga människor, som mycket väl förstår konsekvenserna av det de gör, för dem själva och andra. De förstår att väga vinsten av den brottsliga handlingen mot risken att åka fast och få ett långt straff. Detta gäller självfallet även mycket unga personer (ner till 10 år), som snabbt lär sig vad det betyder att de inte är straffmyndiga.

    Så till dagens inlägg. Tyvärr händer det att även Moderaterna glömmer de våldsanvända djurrättsaktivisterna. Detta trots att Strömmer och Enström har skrivit i sin Expressen-artikel: Därför har Moderaterna i flera år argumenterat för att Sverige ska införa en bredare kriminalisering som träffar den som aktivt deltar i eller stödjer våldsbejakande organisationers verksamhet.”

    Anledningen till att de våldsbejakande extrema islamisterna utgör en särskild kategori är att det är svårt att inordna dem kategorierna h-ger- och vänsterextremisterna. I varje fall råder ingen enighet om hur de ska etiketteras. Det finns skäl att kalla dem ”fascister”, men i sin våldsbejakande propaganda och praktik använder de en hel del marxistisk revolutionsretorik och -praktik. På samma sätt kan det vara svårt att etikettera djurrättsaktivisterna som höger- eller vänsterextremister.

    Ideologi får självfallet inte vara någon ursäkt eller förmildrande omständighet. Tvärtom är ideologin ett tydligare uppsåt än bara driften att tjäna pengar. Speciellt gäller detta när våldsanvändningen är en del av ideologin, eftersom ideologin i det fallet utesluter användningen av icke våldsmetoder. Detta gäller i hög grad de djurrättsaktivister, som terroriserar bryter sig in i ladugårdar och terroriserar djurägare.

    Tyvärr har dessa extremister tentakler även in i rättsväsendet (och regeringen?), vilket leder till att de själva går fria och att djurägare och jägare döms för diverse brott utan egentlig bevisning. Med denna selektiva rättstillämpning är det risk att även icke-kriminella tar lagen i egna händer. Tjuvjakt på utrotningshotade djur, ex-vis varg, ska beivras hårt, och i det arbetet måste vi ha landsbygdsbefolkningens stöd.

    Men då måste landsbygdsbefolkningen känna att de har samhällets och rättsväsendets stöd, när de själva utsatts för brott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.