Goda nyheter – Norwegian återupptar flygningar mellan Umeå och Arlanda!

Positiva nyheter! Nu återupptar Norwegian flyglinjen mellan Umeå och Arlanda. Sträckan kommer att trafikeras elva gånger i veckan med start 1 juli. Sedan tidigare går det att flyga till Arlanda med SAS från Umeå Airport samt även till Kiruna (SAS) och Östersund (Jonair). Detta framgår bl.a. av en uppdatering på Umeå Airports FB-sida.

Det är viktigt att flygkommunikationerna kan återupptas igen.

Umeå Airport, som drivs av Swedavia, utgör en viktig konkurrensfördel för Umeå och hela vår region. Snabba och täta kommunikationer med flyg mellan Umeå och Stockholm, och ännu längre bort, är A och O för inte minst vårt näringsliv. Men även för offentlig sektor. Det är också viktigt för våra invånare att enkelt och snabbt kunna resa ut i världen. Umeå Airport måste långsiktigt stärka sina positioner, och utveckla sin verksamhet.

När pandemin lämnar sitt akuta skede, så måste vi få igång flyget igen. Vi ser att flygtrafiken nu sakta börjar komma igång igen. Det är bra! Umeå måste gemensamt arbeta för att få fungerande flygtrafik på samma nivå med antalet avgångar, som innan Coronakrisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.