Ett bra beslut! Tidigare MP-landstingsrådet Robert Winroth har blivit medlem i Moderaterna i Umeå!

Vi rivstartar höstens politiska arbete med en skräll.

Tidigare MP-landstingsrådet Robert Winroth, Umeå, har i dag offentliggjort att han har gått med i Moderaterna.

Winroth har haft en mycket framträdande roll i MP: distriktsordförande i Västerbotten, gruppledare i landstinget 12 år, innovationslandstingsråd år 2011-2019 och styrelseordförande för landstingets innovationsbolag VLL Innovation. År 2018 rankades han som nr 11 av 100 i landet gällande de mest inflytelserika inom innovations-medicinteknik i Sverige, med motiveringen att han ”fortsätter sitt viktiga arbete med att försöka förändra vårdens inställning till att samarbeta med näringslivet” (MedTech Magazine).

Men nu har han alltså tagit steget att bli medlem i Moderaterna!

Som förbundsordförande för M i Västerbotten, och moderat kommunalråd i Umeå, hälsar jag honom varmt och hjärtligt välkommen. Jag är övertygad om att han kommer att bli ett positivt tillskott. Winroths välkända och starka engagemang inom företagande och innovation passar som hand i handske hos oss.

Moderaterna är en bred kyrka, och vi samlar alltfler som vill se en politisk kursändring i såväl Umeå som Västerbotten. En politik som förenar både liberalism och konservatism. Alla goda krafter som vill bidra i detta viktiga arbete är varmt välkomna!

762 dagar kvar till valet i september 2022!

En kommentar

 1. Brorson

  Mång är förvänade att man kan gå från MP till M. Jag förmodar att ni moderater har kollat upp vad er nya medlem står för. Jag är dock inte speciellt förvånad, eftersom jag är gammal nog för att minnas när Mp bildades, vad Mp stod för då och hur partiet har förändrats. Visserligen till det bättre vad gäller organisation, men tyvärr till det sämre vad gäller ideologi och politik.

  En av de mest framträdande Mp-profilerna på den tiden var den förre direktören och moderatpolitikern Lars Norberg, som efter ett långt yrkesliv som ledande svensk industriman kommit fram till att man inte kan ta ut hur mycket som helst ur naturen och belasta naturen hur mycket som helst utan att vår livsmiljö tar skada. Vilket var en hädisk tanke för den tidens moderater. Men inte i lika hög grad för våra nutida moderater, tror jag. På så sätt var det kanske synd att Norberg lämnade M, där han hade behövts för att snabba på förståelsen för naturens gränser.

  Mp hade på den tiden en ambition att skapa en ny ideologi, som varken skulle vara höger eller vänster, då man menade att de begreppen snarare speglade 1800-talets klassamhälle än det sena 1900-talets samhälle. Man var beredd att stödja det av de traditionella blocken, som var villigt att driva MP:s krav, men hade överdrivna förhoppningar om att kunna tilltvinga sig eftergifter genom förhandlingar och att spela ut blocken mot varandra. Vilket dock var ett osympatiskt drag, eftersom det innebar att ett parti med en minoritet av väljarna skulle få igenom sin politik genom utpressning mot de partier, som hade / har en majoritet av väljarna bakom sig. Den s.k. gymnasielagen är ett exempel på att denna strategi fortfarande tillämpas. Om sossarna inte gör som Mp vill, hotar Mp med regeringskris.

  Alltnog var tanken att rekrytera medlemmar från båda blocken, vilka tröttnat på den traditionella blockpolitiken. Emellertid kom 70 % av Mp-medlemmarna från starten för det socialistiska blocket, främst socialdemokraternas vänsterflygel. Medan de Mp-medlemmar, som hade ett borgerlig förflutet var noga med att hålla en neutral linje i förhållande till höger och vänster, drev de Mp.-som hade ett socialistiskt förflutet en tämligen hård vänsterradikal politik, som de inte hade fått gehör för inom det fortfarande LO-dominerade S-partiet.

  Nu är cirkeln sluten på det sättet att vänsterflygeln inom S, kompenserar nederlagen på ’S-kongresserna med att få stöd av Mp i regeringsställning. Mp är idag, åtminstone på riksplanet ett renodlat maktparti, som styr efter mottot ”Allting som år bra för Mp är bra för miljön. I stället för att vara ett miljöparti driver Mp idag på den mest hänsynslösa naturskövling i vissa storbolags profitintresse.

  Det, som jag framför allt har emot MP, om vi bortser från den storskaliga naturskövlingen med den ineffektiva vindkraften, är att partiet har slagit sönder stora delar av det svenska jörnvägsnätet och gjort järnvägskommunikationer till en exklusivitet för storstadsregionerna. Ett nattsvart svek mot de ursprungliga idealen, där man snarare såg glesbygden som tillhörande framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.