De sjuka ska isoleras – inte våra äldre

Det är de coronasjuka som ska isoleras, inte våra äldre. Och höstens fokus för den ekonomiska politiken måste vara att människor börjar jobba igen – inte på att höja a-kassan. Strategin behöver läggas om för att Sverige, mänskligt och ekonomiskt, ska kunna ta sig igenom Corona-krisen skriver Ulf Kristersson på DN Debatt idag.

Testa, smittspåra och isolera bör vara ledorden för höstens corona-strategi. Istället för att isolera äldre ska de som är sjuka isoleras, tillsammans med sina familjemedlemmar och övriga i smittkedjan.

Arbete och företagande ska prägla den ekonomiska politiken. Inte höjda bidrag. Krisstöd ska rullas tillbaka så fort som möjligt. Och fokus ska inte vara på att höja a-kassan, utan på att höja sysselsättningen.

Läs gärna hela debattartikeln på: https://www.dn.se/debatt/de-sjuka-ska-isoleras-inte-vara-aldre/

3 kommentarer

  1. Peter Åberg

    Så har då moderata politiker även blivit specialister på smittskydd. Vad ska vi då ha specialutbildade experter med mångårig utbildning och erfarenhet till? Eller kan det vara så att man tror att man kommit på ett bättre sätt att trycka dit en svag grupp än den pensionärsskatt man införde under sin regeringstid och nu beskyller socialdemokraterna för att avskaffa i för långsam takt. Tydligen vet Kristersson inte att smittade redan nu skall vara isolerade. Att det är klokt att isolera de äldre beror nog på att de annars kan bli smittade av personer som ännu inte fått symptom av coronasmittan.

  2. Brorson

    Förra kommunalrådet i Umeå Lennart Holmlund kräver idag på sin blogg att regeringen ska sänka de dödstal, som myndigheten har offentliggjort med 85 %, d.v.s. från 5.802 till 870. Så här har han skrivit:

    ”Varför redovisar man så stora fel? De för höga dödstalen har gjort att våra nordiska grannländer stänkt gränsen för oss. Jag har inte heller sett att VK redovisat vad som kom fram i Östergötland. Ändrar inte Folkhälsomyndigheten sig får regeringen tala om hur det är och ge alla regioner att redovisa de dödstal som Corona gett. Jag litar på att du gör detta Lena Hallengren.”

    Min kommentar har han ännu inte lagt ut, men där frågar jag vilket intresse Tegnell & Co skulle ha av att redovisa på tok för höga dödstal. Jag frågar också om Holmlund begriper att han skämmer ut sitt eget parti, om han inte skämmer ut hela Umeå. Snacka om krav på ministerstyre!

    Övriga Umeå-partier bör ställa en enkel fråga till Som de står bakom Holmlund i denna fråga. Förutom att han kräver ministerstyre, menar Holmlund, som det verkar, att de, som flyttar in på ett kommunalt äldreboende ska behandlas som om de redan vore döda. Han har tidigare framfört på sin blogg, att äldre ska nekas sjukhusvård, detta med hänvisning till en VK-intervju med läkare i Umeå, som hade sagt att sjukhusvård inte alltid gagnar äldre.

    Det är skillnad mellan ”aldrig” och ”inte alltid”. Det är med stöd av samma hafsiga citatkonst (ur ett lika slarvigt nyhetsinslag i SVT), som Holmlund kommit fram till att en undersökning i Östergötland stödjer hans egen förutfattade mening om kraftigt överdrivna dödstal i Sverige.

    Den lilla kärna av sanning, som kanske finns i det hela, är att i 15 % av redovisade dödsfall i covid -19 utanför sjukhusen, var covid -19 inte dödsorsak, och det förelåg alltså en feldiagnosticering. Enligt min mening bör denna felprocent vägas mot en eventuell felprocent åt andra hållet, d.v.s. att intygsskrivande läkare i andra fall kan ha missat covid – 19 som dödsorsak.

    Ulf Kristersson har däremot skrivit en helt suverän debattartikel i DN, med en analys och skärpa som få presterar, men man kan kräva av en statsministerkandidat.

  3. Peter Åberg

    Med anledning av den kommentar till detta blogginlägg som du inte publicerade.
    Man undrar om det ligger något i att moderaterna närmar sig SD. Lätt att få det intrycket när kommentarer inte läggs ut. Håller Moderaternas syn på en demokratisk debatt att styras mot att tysta kritiska röster och att begränsa möjligheten att ifrågasätta de åsikter man basunerar ut. Ja du Anders Ågren håller din demokratisyn och syn på en fri demokratisk debatt att förändras? // Peter Åberg, [email protected] eller [email protected], tel. 070-4099081.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.