M-budgeten för Umeå kommun 2021 presenteras idag: Tillväxt, välfärd och trygghet!

Det krävs tydliga prioriteringar i budgeten för Umeå kommun. Umeå behöver mer av liberal och konservativ politik!

Några av de moderata förslagen:
 Mer resurser till äldreomsorgen
 Kraftiga satsningar på grundskolan
 Sänkt kommunalskatt
 Besparingar på kulturens område, exempelvis avveckling av stödet till Guitars och Kvinnohistoriskt museum
 Hårdare kontroller av försörjningsstöd
 Fortsatt avyttring av delar av AB Bostadens fastighetsbestånd
 Värnande av valfrihet inom välfärden
 Bättre företagsklimat, genom bl.a. avveckling av osund konkurrens
 Kamerabevakning av särskilt brottsutsatta platser
 Kommunala ordningsvakter för ökad trygghet

Umeå behöver en politisk högersväng. Det krävs tydliga prioriteringar och ett tydligt ledarskap i Umeå kommun!

2 kommentarer

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden har en central roll att spela, när det gäller nyproduktion av hyresrätter. Vi vill ju att bolaget ska ges möjlighet att öka takten på nyproduktionen. AB Bostaden har idag en dominerande andel – omkring 45 procent – av hyresrättsbeståndet i Umeå. Vi vill successivt avyttra ytterligare delar av fastighetsbeståndet för att möjliggöra dels ökade underhållsinsatser, dels ökad nyproduktion. AB Bostaden står inför stora utmaningar trots tidigare genomförd avyttring (den som skedde 2017) – ökad takt av nyproduktion men framförallt gällande ett stort upprustningsbehov av miljonprogrammet, vilket kräver kapitaltillskott. Fortsatt avyttring av Bostadens bestånd är därför en nödvändighet för att skapa utrymme för renoveringar och nybyggnationer. Avyttringen bör dessutom vara mer omfattande är den som genomfördes 2017. Det minskar samtidigt Bostadens dominerande roll på marknaden och släpper in fler förvaltande aktörer som kan dra sitt strå till stacken avseende nyproduktion av hyreslägenheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.