Islamism hör inte hemma i Sverige!

Islamism hör inte hemma i Sverige! Det öppna samhället måste skyddas från extremister som missbrukar vår frihet.
Moderaterna presenterar nu ett samlat åtgärdspaket mot politisk och våldsbejakande islam i Sverige. Bland förslagen:
✅ Återkalla medborgarskap – utländska extremister ska inte vara välkomna i Sverige. Den som har dubbla medborgarskap och begår terrorbrott ska bli av med sitt svenska.
✅ Utvisa fler säkerhetshot – utländska medborgare som utgör säkerhetshot ska utvisas från Sverige, och utvisningarna ska verkställas.
✅ Neka extremister inträde i Sverige – och upprätta en spärrlista inom EU mot radikala islamister, vit makt-förespråkare och andra som uppmanar till terror.
✅ Motverka radikalisering i skolan – Skolverket behöver ta fram ett effektivt stödmaterial att använda i undervisningen. Hot och våld mot skolpersonal ska definieras som ett eget brott.
✅ Stoppa utbetalningar av skattepengar till extremister
Läs mer på DN-debatt, där vår partiledare Ulf Kristersson skriver på detta tema.

3 kommentarer

  1. Kjell Bäckman

    Hej. Islamism hör inte hemma i nåt annat land heller, fråga alla de flyktingar som kommer från länder där islamister styr eller terroriserar på annat sätt. De är med stor säkerhet inte intresserade av att sammanblandas med islamister, förklara gärna det för dina läsare.
    Ett demokratiskt samhälle behöver göra skillnad på religion och lagstiftning. En demokratisk lag ska i stället värna rätten till egen tro och eget religionsutövande, men inte sätta religiösa föreställning som grund för lagen.
    Kan du vara så demokratisk att du ser till att er kampanj gör skillnad på religiösa fundamentalister (ibland med kriminella avsikter) och de muslimer som vill leva i vårt land för att det är, ska vara, demokratiskt.

  2. QA

    Varför inte begränsa möjligheterna att etablera friskolor med odemokratisk grund? Oavsett om det är radikala islamer eller Plymouth-bröderna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.