Svenska rallyt är hjärtligt välkommen till Umeå och Västerbotten!

Svenska rallyt är Sveriges största årligen återkommande sportevenemang, och tillika landets största rallytävling.

Det var också uppe till diskussion nu på förmiddagen i Umeå kommunfullmäktige.

Från och med 2022 blir Umeå ny huvudort för VM-tävlingen. Det är mycket glädjande att Svenska Rallyt kommer till vår region. Det kommer leda till ett rejält uppsving för vår besöksnäring. Man väntar sig bl.a. 100 000 besökare under första året. Det ska vara lågt räknat. Rallyt är ett världsevenemang med miljoner tittare världen över. Rally Sweden 2020 hade hela 122 miljoner tv-tittare globalt.

Det finns inom motorbranschen en stark medvetenhet om att man måste förändras. Mer hållbar hybridteknik införs i rallybilarna från 2022 tillsammans med ett större krav på hållbara bränslen. Rally Sweden har sedan något år tillbaka en vision om att i framtiden vara ett helt klimatneutralt sportevenemang. Man tar det steg för steg. Gällande serviceplatsen så går alla elverk på fossilfritt bränsle, HVO100. Elverken förser i sin tur hela rallyt med energi. Presstält, restauranger m.m. för att nämna några exempel.

Fantastiskt bra – och från Moderaternas sida anser vi att en permanent etablering av rallyt här i vår region är något mycket positivt.

Det här berör ju inte bara Umeå kommun, utan även övriga kommuner i vårt län och i synnerhet våra grannkommuner. Goda nyheter för alla hotell i regionen för den delen.

Rally Sweden är hjärtligt välkommen till Umeå och Västerbotten!

En kommentar

  1. Åke Nygren

    Äntligen några positiva tankar om att Umeå får hit svenska rallyt. Många inlägg på detta bloggforum tar upp vilka konsekvenser det får för miljön.
    Jag gläds åt att Anders Ågren har den välkomnande inställningen. Detta kommer att lyfta Umeå-regionen till högre höjder och många kommer att gynnas av det ekonomiskt. Alla heder åt de som ser positivt på att detta rally förläggs till Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.