Sverige har många allvarliga problem. Att människor är sparsamma är inte ett av problemen.

Vi moderater tycker att det är bra, inte dåligt, att människor kan spara enkelt och förmånligt. Medan Socialdemokraterna kraftigt vill begränsa ISK (investeringssparkonto) vill Moderaterna göra tvärtom. Vi föreslår istället att skatten på ISK minskas med en fjärdedel – så att fler kan spara till en kontantinsats eller till pensionen.
Socialdemokraterna verkar inrikta sig på att bekämpa sparande i Sverige.
Det hade varit bättre om man valde att istället bekämpa, låt oss säga, kriminaliteten!
Sverige har många allvarliga problem. Att människor är sparsamma är inte ett av problemen.

3 kommentarer

 1. Brorson

  Nu måste väl ändå alla övriga politiker , inkl S, ta avstånd från förre kommunalrådet Lennart Holmlunds allt grövre historieförfalskning och rena lögner. I.o.f.s. har hela sosseriet blivit Sveriges Trump-parti, som kräver att alla valsedlar inte ska räknas, men Holmlund är den värsta trumpisten av dem alla. Nu skriver han att Sabuni vill styra med ett främlingsfientligt parti, utan att precisera vilket, men det kan man lätt ana. Han skriver också ”…det är viktigt att få veta hur Anders Ågren och moderaterna ställer sig till Sverigedemokraterna eller om Ågren gått ifrån det han lovade mig…”

  Har Ågren, M, givit bindande löften till Holmlund, som själv har anmälts för hets mot folkgrupp, hur han ska agera efter framtida val? Exempelvis att inte erbjuda en ministerpost till Sabuni, som enligt Holmlund vill att styra Sverige tillsammans med ett parti, som har ränder i nazismen. Lägg märke till hur Holmlund har ändrat ordvalet, från ”rötter” till ”ränder”. På det sättet undviker han frågan om rötterna fortfarande finns kvar, för ränderna finns väl ändå kvar. För sossarnas egna rötter i rasbiologin finns väl fortfarande kvar, när man inte har tagit avstånd från makarna Myrdals mordiska uttryckssätt i bestsellern Kris i befolkningsfrågan 1934, att det ”i varje samhällsklass finns en bottensats av individer som saknar existensberättigande”?

  Vi har idag en regering, som har tillåtit höga statstjänstemän att ta livet av över 13.000 personer, som hade kunnat leva ett tag till (några månader eller flera år) med en annan coronastrategi. De offrades i ett vanvettigt, men av regeringen förnekat) experiment med flockimmunitet. Argumentet var ju att färre skulle dö längre fram, om experimentet hade lyckats, och att det bara gällde att hålla nere takten i smittspridningen till vad sjukvården klarade av. Det gjorde den nu inte. Hur kunde regeringen tillåta enskilda statsjänstemän att utsätta hela den svenska sjukvården för sådana påfrestningar?

  Vad gäller Liberalerna, så behövs L i en ny regering, för att vi ska få ett vettig energipolitik. Jag minns mycket väl bilden på L:s förre partiledare Jan Björklund, bärande ett plakat ”Ja till kärnkraft”. Det måste bli ett stopp för den storskaliga miljö- och naturförstörelse, som i synnerhet MP ligger bakom, och gör det synnerligen o-attraktivt att bo i glesbygd. När fler borde flytta ut dit.

  Och nu senast har Sveriges och svenskarnas internationella anseende ytterligare skadats av polisens påstående att de gripna i det stora tillslaget är ”svenskar”. Jag utesluter härmed inte att enstaka individer av de hittills 155 gripna kan vara svenskar, men flertalet gängkriminella med adress i Sverige är det inte. Det här kommer internationellt att kopplas samman med både historiska minnen om forntida vikingars vilda framfart och den nutida svenska regeringens fräcka försök att påtvinga andra länder den dödsbringande svenska coronastrategin,

  Det du, Holmlund, som gammal S-veteran, borde du slå näven i borden, mot den nuvarande regeringen, som är i färd med att rasera det som tidigare generationer sossar ha byggt upp.

 2. Nicke

  Ja det är komiskt att Holmlund kritiserar den förre presidenten då han själv uppträder som Umeås egen Trump.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.