Det blev bifall till M-förslag om bostadsbyggandet på fullmäktige i måndags

Vi måste få fart på bostadsbyggandet i Umeå. Inte bara i de centrala stadsdelarna, utan runt om i kommunen. För oss moderater är det viktigt med tillväxt såväl på landsbygden som i staden. Vi har också presenterat en rad förslag för att få fart på bostadsbyggandet.

I måndags avgjordes vilken budget Umeå kommun ska ha för 2022. Som väntat föll vårt M-förslag i slutvoteringen mot förslaget från de styrande S/MP. Men däremot blev det bifall gällande några uppdrag.

Det har inte rapporterats om detta i massmedia, så jag tänkte passa på att uppmärksamma detta.

Socialdemokraterna meddelade nämligen under debatten att de yrkade bifall till M-uppdraget nummer 99. Fler partier yrkade också bifall, vilket är mycket positivt..

För att understryka kommunens ansvar även för utvecklingen utanför centrala stadsdelarna, föreslog vi moderater att ge AB Bostaden ett särskilt direktiv. Yrkandet gällde det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden, och lyder enligt följande:

”AB Bostaden skall i alla lägen beakta möjligheten till nyproduktion och bygga lägenheter utanför de centrala stadsdelarna. Det kan handla om kommundelscentra, men även i byar med omland som exempelvis Tavelsjö, Sörmjöle, Bullmark, Botsmark, Yttersjö, Hissjö m.fl.”

De privata aktörerna, tillsammans med det kommunala bostadsbolaget, måste ges bättre förutsättningar att bygga runt om i vår kommun. Fler områden måste också öppnas upp för bostadsbyggande..

Vi har ett ansvar för hela kommunens utveckling. Likväl som vi siktar på att göra Umeå till det självklara storstadsalternativet i norra Sverige, så ska vi också se till att erbjuda de bästa levnads- och utvecklingsbetingelserna för boende på landsbygden inom våra kommungränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.