Vi måste få fart på bostadsbyggandet i Umeå, och det gäller även byggandet av småhus!

Småhusen är en viktig, men ibland förbisedd, förutsättning för kommunens utveckling. Många undersökningar genom åren visar att det är just i småhus som en majoritet av befolkningen helst vill bo. I en Sifo-mätning från 2019 så angav 75 procent av svenskarna att de ville bo i villa, radhus eller kedjehus. I en undersökning från Demoskop från år 2019 angav över 70% i åldern 25-49 att de helst ville helst bo i småhus. Så efterfrågan finns.

Vi måste få fart på bostadsbyggandet i Umeå, och det gäller även byggandet av småhus!

3 kommentarer

  1. Kenth

    Även utanför stadskärnan . Hörnefors sävar obbola holmsund tavelsjö m.fl orter
    i kommunen skulle må bra av både smä-hyreshus byggande.

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Ja, det är helt rätt. Umeås kommundelar erbjuder en attraktiv livsmiljö och utgör ett viktigt fortsatt område för utveckling.

      Här lyckades vi moderater få igenom ett förslag – så sent som vid juni fullmäktigesammanträde – om att ge i uppdrag till det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden att de i alla lägen ska beakta möjligheten till nyproduktion och bygga lägenheter utanför de centrala stadsdelarna. Det kan handla om kommundelscentra, men även i byar med omland som exempelvis Tavelsjö, Sörmjöle, Bullmark, Botsmark, Yttersjö, Hissjö, m.fl. Fler områden måste okcså öppnas upp för bostadsbyggande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.