Valsedlarna fastställda – tack för förtroendet!

Moderaterna verkar vara först ut av partierna i länet med att fastställa valsedlarna inför valet 2022.

I helgen genomförde Moderaterna i Västerbotten (och Umeå) nomineringsstämmor och fastställde riksdagsvalsedel inför valet 2022, liksom valsedlar till Södra och Västra regionvalkretsen samt valsedel till Umeå kommun. Partiets nomineringsprocess har pågått under 2021, där föreningar och medlemmar har kunnat nominera kandidater till valsedeln.

Alla val skedde i enighet och följde de olika nomineringskommittéernas förslag. Alla valsedlar är varvade män/kvinnor.

Stort tack för förtroendet att vara etta på Moderaternas valsedel till Umeå kommun!

Extra kul att vi är så många moderata kandidater på valsedeln inför valet 2022. Vi har successivt blivit fler och fler. 64 moderata kandidater står nu redo att söka umeåbornas förtroende. Jämfört med exempelvis valet 2002 har vi mer än dubbelt så många namn på valsedeln.

Nu vet vi laguppställningarna för Moderaterna på de olika valsedlarna – då är det bara att öka takten.

363 dagar kvar till valdagen!

En kommentar

 1. Brorson

  ”Prata med” är det bedrägliga begreppet för att minimalisera och försköna samverkan med extrema politiska partier. ( – – – ) Vem kan man lita på”. Det är uppenbarligen Ulf Kristersson, som avses och anklagas för att inte hålla det han lovat, som om det varit bindande avtal. Den, som har skrivit detta uppger sig vara expert på konfliktlösning samt etik och moral. Jag hade inte brytt mig, om det hade varit ett svepande omdöme om politiker i allmänhet, om det inte hade syftat enbart på Kristersson. För de flesta, för att inte säga alla partier, har väl lovat mer än de har levererat.

  Kristersson själv säger att han aldrig ställt ut löften för evig tid att inte samtala eller samarbeta med SD, utan att det gällde en eventuell alliansregering (M;KD; C och L) efter valet 2018, eftersom C och L ställt detta som villkor för att ställa upp. Vi vet hur det gick. Dessa fyra partier fick inte egen majoritet och bildade inte regering. Vilket har bekräftats av den, som löftet gavs till, men ändå säger sig vara mycket besviken. Och det kan man ju vara, om man har hoppats på mer än vad man blivit lovad.

  Vad som hänt sedan dess, är att S+MP har bildat en minoritetsregering med stöd av C, L och V, under villkor att V inte ska ha något inflytande, samt att C deklarerat att man inte vill medverka till en ny alliansregering efter valet 2022. Kristersson är beredd att bilda en två- (M + KD) eller tre-partiregering (vari även L ingår – om L kommer in i riksdagen). L har ställt som villkor för att medverka till en sådan regering att SD inte erbjuds ministerposter. Vilket SD ser ut att acceptera, men kräver däremot förhandlingar.

  Mig veterligt har inte SD lovats vare sig ministerposter eller förhandlingar, men ”samtal”. Och sådana har ju redan ägt rum. Skillnaden mellan samtal och förhandlingar torde vara att förhandlingar utmynnar i något slags bindande avtal. Vi får väl se hur det går, och hur SD kommer att agera om partiet inte får som det vill. Vi vet inte heller hur Kristersson kommer att agera, om L inte kommer in i riksdagen.

  Jag skickade en kommentar, som han ännu inte har publicerat, till experten på konfliktlösning. En kommentar, som bestod av en enda mening: ”Jag trodde att du visste att avtal som strider mot lag är ogiltiga”. Jag hade hoppats på en intressant diskussion om vem, som har ingått sådana avtal. Har Kristersson gjort det? Har han brutit mot något avtal? Har Löfvén ingått ett sådant avtal?

  Ja, det var vad jag ville ha en diskussion om. Han har alltså ingått ett avtal med Lööf om att bilda en minoritetsregering med stöd av V, som dock inte skulle ha något inflytande, vilket betyder att V:s röster inte skulle räknas. Frågan är om detta avtal strider mot Regeringsformen, som är en lag, t.o.m. en grundlag, som säger att riksdagen har 349 ledamöter och att alla har samma rätt till inflytande.

  Frågan är om man kan avtala bort ett valresultat utan att bryta mot någon lag. Det är Löfvén mästare på. Och det är inte första gången sossarna gör så. Redan 2008 lovade dåvarande S-ledaren Mona Sahlin ministerposter åt MP under hela 2010-talet, oavsett valresultat. Och det avtalet har Löfvén, som tydligen är van att hålla avtalsedan sin tid som Metall-ordförande, hållit. Trots det ras i väljarstöd för S, som detta avtal har lett till.

  Har S avtalat bort majoritetsprincipen och demokratin?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.