En sorglig nyhet – Lennart Johansson (M) har gått bort

Vi har under måndagen nåtts av det sorgliga beskedet att vår partivän Lennart Johansson har gått bort. Han somnade in i natt, efter en tids sjukdom.

Lennart Johanssons viktiga insatser inom politiken – och för föreningslivet – i Umeå går inte att sammanfatta i några få rader.

Lennart har sedan år 1981 och framåt haft viktiga uppdrag på olika nivåer inom kommunpolitiken i Umeå.

Han invaldes exempelvis i fritidsnämnden första gången 1983, och genom åren har han varit både ordförande och vice ordförande där. Ingen kunde tvivla på hans oerhörda engagemang för idrott, både breddidrott och elitidrott. Lennart brann för föreningslivet, och har under alla år varit den som tydligast och med starkast kraft lyfte idrottens och föreningslivets betydelse. Något som väckte respekt i alla politiska läger.

Bland alla uppdrag kan även nämnas dåvarande skolstyrelsen, kommunstyrelsen och dess utskott, budgetberedningen och kommunfullmäktige. Listan på politiska uppdrag är lång.

Första gången Lennart valdes in i kommunfullmäktige var för 40 år sedan. 1982.

I över 40 år har alltså Lennart satt sin prägel på lokalpolitiken i Umeå. Hans mångåriga engagemang har gett honom ett mycket brett kontaktnät, och idag är han saknad av en väldigt stor skara människor. Inom politiken ja, men lika mycket inom Umeås breda föreningsliv och naturligtvis hans nära och kära.

Stadshuset flaggar idag på halv stång och en kondoleansbok kommer att placeras i stadshusets reception där man kan lämna en hälsning och skriva ned sina tankar.

Våra tankar går i denna stund till Lennarts familj och anhöriga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.