Ensam är inte stark – det är hög tid för Sverige att gå med i Nato!

Sverige räknar med hjälp från andra när vi ska försvara oss. Men det är bara om vi går med i Nato som vi blir garanterade det.

Förhoppningsvis kommer fler partier att ta steget och bli för ett medlemskap. Ensam är inte stark.

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Ja, visst ska vi gå med i NATO.
    Vad beträffar lokalpolitiken, antar jag att du (i bl. a. VK) tagit del av den enorma kritiken för de dubbla arvodena till bl a dig o Lindberg. Skynda dig nu att avsäga dig detta. Det skulle du och partiet tjäna enormt på i valet. Bara bra om du hinner före Lindberg.

  2. brorson

    Storleken på försvarsanslagen är i sig inte oväsentlig, eftersom den avspeglar svenska folkets vilja att försvara sitt land, hur mycket pengar man är villiga att ta från exempelvis välfärden till försvaret. Om vi satsar mindre på försvaret, vilket jag tror vi gör, än jämförbara länder är en dålig signal till omvärlden .Detta i synnerhet som vi har minst ett par faktorer,. som talar för att vi borde ha större försvarsanslags än de.

    1. Alliansfriheten. Jag anser visserligen att nackdelarna överväger fördelarna, men tycket inte att vi ska blunda för de nackdelar som faktiskt finns.Och erkänna att neutralitetspolitik är dyrt.,

    2. Geografin. Sverige är ett stort land med liten folkmängd, som dessutom är koncentrerad till tre storstadsregioner i södra delen, vartill avststånden är långa i nord-sydlig riktning. Om vi har en värnpliktsarmé, vilket vi borde ha, tar mobiliseringen lång tid, p.g.a. långa resvägar till inryckningsorterna. Dessutom kommer inte all försvarsmateriel att finnas tillgänglig där den behövs, om vi vill att alla delar av landet ska försvaras, och det vill vi.

    Försvarsanslagens storlek har alltså betydelse som sgnal, men jag tycker ändå att det pratas för mycket om anslagens storlek och vad pengarna ska användas till, Vad vi behöver, för det borde väl bestämma storleken på anslagen i stället för tvärtom. Och vi måste då börja med sådant som har lång leveranstid och i synnerhet sådant som har lång utvecklingstid innan tillverkningen kan påbörjas.

    Det ät egentligen bara flygvapnet som kan sättas in i strid inom rimlig tid. Med tanke på att högst en fjärdedel av alla stridsvagnar kan sättas in i strid samma dygn, om de är fördelade över hela landet, har vi alldeles för få stridsvagnar. Vi bör omgående komplettera de 120 befintliga med ytterligare 180 stridsvagnar. Marinen år också långsam, och det är därför helt sanslöst att vi fortfarande bara har fem ubåtar De behövs alla för försvaret av Gotland. – med tanke på att alla fem inte kommer att vara på plats där de behövs, när de behövs. .Två till lär vara beställda men ännu inte levererade .Beställningen bör utökas med ytterligare fyra nya, så att totala antalet blir elva.

    Svårigheterna att bevisa att de påstådda ubåtskränkningarna av svenska skärgårdsvatten torde bero på olika saltvattensskikt i Östersjön, vilket gör det lått för de främmande ubåtarna att gömma sig. Då borde väl även Sverige ha fler ubåtar? När det dessutom talas om ryska mimiuubåtar., som kan gömma sig i grunda skärgårdsvatten, borde väl även Sverige utveckla sådana, en mindre typ 1 / 3-del i storlek jämfört med de nvarande .Då kan de också transporteras med lastbilar, som ser ut som vanliga långtradare,. mellan våra kuster.

    Jag föreslår också att värnplikten återinförs, Det ska vara en obligatorisk utbildning / beredskapstjänstgöring under fem månader för alla män och kvinnor, som fyllt nitton år (inryckning direkt efter avslutade gymnasiestudier), fördelat på elva veckor grundutbildning och elva månader beredskapsstjäntsgöring kombinerat med fortsatt utbildning .Civilförsvarsutbildning ska vara ett alternativ för den som så önskar, me4d syfte att förstärka civila verksamheter som måste fungera under krig, såsom vård och omsorg samt räddningstjänst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.