Det dödliga våldet eskalerar i Sverige

Socialdemokraterna har misslyckats fullständigt. De har nu styrt Sverige sedan 2014.

Polisen behöver fler och nya verktyg. Och poliserna behöver fler och nya kollegor.

 

3 kommentarer

  1. brorson

    Inte särskilt tydligt vad Moderaterna vill, utöver de förslag, som tidigare har presenterats av M:s rättspolitiska talesperson Johan Forsell. Som jag har föreslagit som ny rikspolischef. Detta framstår som ännu mer angeläget efter den senaste intervjun med den nuvarande rikspolischefen-, som i.o.f.s,. utlovade ett par bra saker, att tillsätta en extern utredning, ev. med deltagande av utländska experter, av polisens hantering av påskkravellerna. Samt att polisen behöver ”medeldistansvapen” utan att precisera vad.

    Med längre skjutavstånd ökar både risken att fel person träffas, och att särskilt känsliga kroppsdelar, såsom ögon träffas, med obotliga skador som följd. Jag är särskilt skeptisk mot gummikulor. Tror att vattenkanoner är minst farlig, av de nya vapen, som kan komma ifråga. men de kan ge förfrysningsskador under användning vintertid. Men å andra sidan brukar stora och farliga upplopp sällan inträffa när det är riktigt kallt.

    Polisen ska inte ha utökade befogenheter att använda skarp ammunition. Huvuduppgiften måste i stället vara att förhindra att situationer uppstår, då det är nödvändigt att använda skarp ammunition. Därför måste poliserna vara tillräckligt många, var väl övade och ha annan effektiv utrustning, samt ha en kompetent ledning på plats, vilken leder och samordnar polisinsatsen. Rikspolischefen måste vara operativ chef för hela polis-Sverige, trots att han / hon inte kan vara på alla platser samtidig, om det ät upplopp i flera städer samtidigt.

    Nu brast det i samtliga dessa avseenden.

    Moderaterna kan inte länge till med bibehållen trovärdighet lova skattesänkningar, när de eftersatta behoven är så stora. Fler poliser behövs före sommaren nu i år, och senast före sommaren 2023. Detta ter sig omöjligt, eftersom en polisutbildning tar 2 1/2 år, och alla utbildningsplatser inte ens tillsätts med sökande. Det behövs därför något slags hjälp-polis med en kortare utbildning och mindre befogenheter och minde användbarhet.

    Med befogenhet menar jag vad en polis får göra, exempelvis gripa en misstänk, och med användbarhet menar jag vilken typ av arbetsuppgifter en en viss polis får användas till, exempelvis möta en uppretad folkmassa eller utföra trafikkontroller längre bort.

  2. Drutten

    Men nu började ju allt med Reinfeldts öppna edra hjärtan. Då räknade riksdagen inte med alla rötägg som följde med alla bra människor som en svans. Det har ju nu visat sig vara kriminella galningar och islamister som fanns med i svansen. Nu ser vi resultatat av öppna edra hjärtan.

  3. brorson

    Upploppen i påskhelgen hade sannolikt blivit mindre våldsamma. om inte personer som saknar rätt att vistas i Sverige inte hade varit här ändå. Men det kan vi inte veta säkert, eftersom så få greps. Anstiftarna såg nog till både att vara väl maskerade och hålla sig i bakgrunden, så att de inte blev gripna. När det rapporteras att mammor uppmanade sina barn (Hur gamla?) att kasta sten, kan vi inte veta säkert om de kvinnorna, verkligen var de stenkastande barnens mammor.

    Deras mammor var kanske hemma och och skötte småsyskonen. De hade kanske förgäves vädjat till sina äldre barn att stanna hemma. Jag tycker faktiskt att förslaget att utvisa hela familjen, om en familjemedlem begått brott, kräver en seriös utredning, varefter ett lagförslag kan läggas fram. Men innan några beslut kan fattas i ett enskilt utvisnings-ärende, måste beslutsfattande myndighet veta vem som har gjort vad, och om vederbörande familjemedlem kunde ha agerat annorlunda.

    Därför behövs massgripanden. Poliser, som attackeras kan skjuta färgampuller, varefter andra poliser går in och griper dem, som har träffats. innan de hunnit göra sig av med de färgmärkta kläderna . De flesta gripna kommer förstås att släppas omgående efter identifiering och ett kortare förhör .”Är det ditt barn?” – ”Var är din mamma?” Några minuter senare får mamman hembesök av en polispatrull, som skriver i sin rapport ”Var upptagen med att byta blöjor på yngsta barnet, när vi kom. Blev mycket upprörd, när vi berättade vad det äldre barnet har gjort, och namngav flera medlemmar i gänget, som det barnet umgås med”.

    Denna taktik kräver fler poliser på plats, uppdelade på flera grupper med olika uppgifter, helkoptrar eller drönare som övervakar händelserna från luften, färgpistoler och mobila förhörsrum. En lärdom från Göteborgskravallerna 2001, som verkar ha glömts bort, är att polisen bör upprätta vägspärrar inför väntande upplopp, så att tillresande huliganer inte kommer fram i tid, eller inte alls.

    Vid dessa vägspärrar upptäcktes förutom de personer man sökte även personer som begått lindrigare brott (misstänkt stöldgods i en del bilar), men fick passera, eftersom de brotten inte var prioriterade .Förutom att sätta in tillräckligt med personal för kravallbekämpning, massgripanden och vägspärrar, måste polisen dessutom sätta in extra personal för att gripa även brottslingar som upptäcks mer slumpmässigt till föjd av de stora polisuppbåden.

    Alltså tvärtemot det som sker nu., när andra brott läggs åt sidan p,g.a. ”personalbrist”. Polisen måste också arbeta proaktiv, så att beslutade utvisningar verkställs omedelbart, när beslutet har tagits. Och det ska inte dröja flera år, varunder personen i fråga visas som ”papperslös” i Sverige. Asylprocessen måste stramas upp rejält.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.