Öppet möte med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på Rex i Umeå måndag 1/8

Glädjande nyhet! Vår partiledare Ulf Kristersson besöker Umeå månag den 1 augusti, och i samband med detta arrangerar vi ett öppet möte på Rex!

Är du nyfiken på vår politik och hur vi vill få ordning på Sverige? Då är du varmt välkommen på öppen frågekväll med vår partiledare Ulf Kristersson. Vi öppnar dörrarna kl. 18.00 och 18.30 kör Ulf igång.

Mötet är öppet för alla och du behöver inte vara medlem i Moderaterna.

Tid: måndag 1 augusti klockan 18.30

Plats: Rex, Festsalen, Umeå.

 

Varmt och hjärligt välkommen!

2 kommentarer

 1. brorson

  Moderaterna har den bästa politiken inom minst två områden, nämligen energipolitiken och kriminalpolitiken. Men det räcker inte. Moderaterna måste bli ännu bättre, även inom dessa områden.
  Hälsa Kristersson det här:

  !.
  varför ska vi ha mer vindkraft? Har vi inte nog med vindkraft redan? Det är mer kärnkraft, som vi behöver. Inte för att jag älskar kärnkraft, för det gör jag absolut inte. Kärnkraften är helt enkelt det minst dåliga alternativet för den närmaste framtiden, i synnerhet om vi talar om nuvarande reaktortyp. En väldigt stor fördel med kärnkraften, är att den omgående kan ersätta ny vindkraft och med tiden även nu befintlig vindkraft. Varför då bygga ny vindkraft, som inte ens behövs?

  I sitt senaste tal sa Kristersson att vi även måste satsa på infångning av koldioxid, vilket jag håller med om men inte resten av det han sade, att den ska pumpas ner i berggrunden. Det kan möjligen behövas under en övergångstid – om” klimatkrisen” verkligen är ett så stort problem, som klimatextremisterna påstår-, men inte permanent. För det första är inte koldioxiden den mest potenta växthusgasen, så om man vill minska växthuseffekten, finns kanske andra utsläpp som man först bör reducera?För det andra är trädplantering fortfarande det billigaste och mest effektiva sättet att öka återcirkuleringen av koldioxiden, vilket dessutom ger nya biobränslen på köpet.

  Och för det tredje måste nya metoder utvecklas för omvandling av infångad koldioxid till na motorbränslen med lika högt energi-innehåll som bensin och diesel.-Samt till nya råvaror till industrin, vilka kan ersätta alla icke naturligt nedbrytbara plaster, som är ett vida större hot än koldioxiden mot nuvarande former av liv på jorden. Varför pumpa ner en värdefull råvara i berggrunden?

  ”Fossilfritt” är visserligen en bättre målsättning än ”förnybarft”, men det räcker inte. ”Koldioxidneutrat” är framtidens meodi. Och med det menas helt enkelt att återcirkulationen av koldioxid är lika stor som utsläppen av koldoxid, så att koldioxidhalten i atmosfären hålls på en konstant nivå över tid. Regeringen håller på att leda in Sverige i en industripolitisk återvändsgränd genom sina redan förlegade klimatsatsningar.

  Kristersson gör möjligen rätt, när han inte drar alltför stora växlar på nya uppfinningar, som inte är färdigutvecklade för industriell produktion i stor skala. Men uppfinnigarna är dock redan gjorda, om vi talar om användning av infångad koldioxid för omvandling till nya motorbränslen samt nya råvaror till industrin. Men den fortsatta utveckling, som nu måste ta vid och som även ”kapitalet” måste bidra till, motarbetas av regeringens industripolitik, som nu även kritiseras av ledande nationalekonomer.

 2. brorson

  Felet, som S-politiker gör när de leker kapitalister, är att de tror att det som är ett heltidsjobb för verkliga kapitalister, ska de klara som en liten bisyssla vid sidan av politiken. Politiker har ju så mycket annat, som de också måste använda sin tid till, Med detta sagt, övergår jag till nästa område, som Moderaterna måste bli ännu bättre på:

  2. Förvaring behövs som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff, för särskilt farliga återfallsförbrytare. Alltså inte ens för alla mördare, eftersom återfall i samma brott är relativt ovanliga bland just mördare. Nuvarande ordning att somliga (inte alla) döms til l fänglse på livstid och vanligen andra gången de ansöker om tidsbestämt straff får ett tidbestämt straff på vanligen 18 år, är en pardsi på rättvisa. Dessa skenrättegångar måste avskaffas. Men det vill kanske inte KD gå med på, eftersom dessa skenrättegångar drevs igenom av straffrättsliberalen
  och fängelsemotståndaren Peter Athin, när han var rättspoltisk talesperson för KD: Han lämnade partiet i protest mot valet av Ebba Bush som partiordförande.

  KD verkar nu ha återfallit i fantasier om att brottslingar är vårdbehövande sjuklingar, som kan botas av snälla doktrorer och att fångelsetiden ska utnyttjas effektivt. Då är Moderaternas förslag, att utländksa medborgare, som begått brott i Sverige, ska avtjäna sina straff i hemlandet, mycket bättre. Grundläggande principer för straffmätning måste vara:
  – lika brott ger lika straff
  – grövre brott ger längre strafftid
  Men vad gör man de med dem, som inga straff verkar bita på?

  Denna fråga ställde sig svenska politiker i början av 1920-talet, kanske p.g.a. att dödsstraffet just hade avskaffats formellt efter att inte ha tillämpats under c:a tio år. En utredning tillsattes och kom fram till förvaring, som i Sverige kallades internering, infördes 1927.Men avskaffades 1980, och ersattes för de farligaste av rättspsykatrisk vård – även för fullt friska ”patienter”. Denna ”vård”kan pågå under hur lång tid som helst, från två månader till hela livet. Läkarna har blivit alltmer ovillga att tillmötesgå juristernas krav att de ska ljuga om ”patienternas” hälsotilstånd för att skydda samhället.

  Vemkan tgro på ett rättsväsen, som aningen bygger på lögner eller inte alls fungerar? Det är framför allt genom den tidigare brottsligheten, som man kan bedöma om någon kan befaras komma att begå nya brott. Men ingen kan förutsäga detta helt säkert. Så frågan är egentligen vem som ska få sin frihert begränsad: den våltagna och svårt misshandade kvinnan, som är livrätt för att möta gärningsmannen i frihet, eller gärningsmannen själv efter ett avtjänat fängelsestraff på formellt sex och i praktiken fyra år?

  Dubbla straff för gängkriminella räcker inte, dels därför att alla särskilt farliga inte är medlemmar i krininella gäng, och dels därför att ett lindrigt straff är ett lindrigt straff även om det är dubbelt så lång (två i stället för ett år): Gängledarna har lårt sig av tidigare misstag och ser till att de inte åker fast för de riktigt grova brotten. Att dubbla straff har givit resultat i Danmark visar inte det är det ENDA rätta i Sverige.

  ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.