En politk för både landsbygd och stad – rösta på Moderaterna i valet!

Vi presenterade vårt lokala moderata valmanifest för ungefär tre veckor sedan i Umeå. Det är ett omfattande valmanifest med 55 punkter, som sträcker sig över flera områden.Valmanifestet går att läsa på vår hemsida, men kan såklart också hämtas i tryckt format i vår valstuga på Rådhustorget.

 

Tre huvudfrågor inför valet:

✅ Prioritera kärnverksamheten – skola och äldreomsorg

Vi prioriterar skolan och äldreomsorgen före annat. Det viktigaste är att erbjuda våra unga en bra skolgång. Kunskap och ordning ska stå i centrum. Det ska också vara tryggt att åldras i vår kommun. Det ska vara en rättighet för äldre att beredas plats på ett boende, när man känner sig otrygg och blir sjuk. En omsorg som ska präglas av hög kvalitet och ett värdigt bemötande.

✅ Ökat bostadsbyggandet i hela kommunen – både landsbygd och stad

Det råder bostadsbrist i Umeå. Det är ett hot mot Umeås tillväxt. Det skulle behövas en tredubbling av takten på nyproduktion av bostäder för att nå kommunens mål. Vi måste öppna upp fler områden för byggnation av bostäder. Tillväxten och nyproduktionen av bostäder måste också komma både landsbygd och stad till del. Vi behöver fler småhus, fler hyreslägenheter, fler bostadsrätter. I hela kommunen.

✅ Fler insatser för ett tryggare Umeå

Mer än var tredje kvinna i Umeå väljer – ibland eller ofta – att avstå från att gå ut ensam av rädsla för att bli rånad, överfallen eller på annat sätt ofredad. Så kan vi inte ha det. Inför kamerabevakning av särskilt brottsutsatta platser i kommunen. Anlita kommunala ordningsvakter som ska arbeta trygghetsskapande runt om i Umeå. Förbättra belysning i parker och utmed gång- och cykelvägar.

 

Det är dags för en borgerlig valseger, såväl nationellt som lokalt!

2 kommentarer

  1. brorson

    Både nationellt och lokalt? För någon vecka sedan hörde jag en hög polischef (tror han var vice rikspolischefen) säga att det finns 15.000 utländska brottslingar, som har kommit hit enbart i syfte att begå brott. De har valt Sverige, eftersom det är mer gynnsamt att begå brotten i Sverige än i andra länder. Och dessa sitter inte i häkte eller fängelse. Polisen saknar de utredningsresurser som behövs. enligt denne polischef..

    Det räcker alltså inte att alla misstänkta ”lagförs”, vilket i många politikers retorik är slutmålet för den polisära verksamheten. Som om det vore straff nog att infinna sig i en domstol. Det kan möjligen kännas skämmigt för den hederlige som gjort sig skyldig till någon enstaka lagöverträdelse, men är en ärebetygelse för den livsstilskriminelle: något att skryta med. Men det florerar en myt som florerar bland politiker, inte bara på vänstersidan, att de många skjutningarna beror på att de värsta skurkarna sitter inne och att gatan har tagits över unga påläggskalvar som inte förstår att välja tid och plats och rätt offer för sina dåd.

    På Centerpartiets valaffischer står, förutom ”Medmänsklighet i stället för rasism” att män som slår kvinnor ”ska inte komma undan”. Komma undan vadå? De ska kanske inte komma undan lagföringen, men sedan ska de visas all medmänsklighet, i varje fall om de inte är etniska svenskar??

    Har f,ö, någon tänkt på att maxstraffet för grov misshandel är fängelse i sex år, eftersom brottet kan rubriceras som ”grov kvinnofridskränkning” och domstolen enligt lag ska välja den brottsrubricering som ger lindrigaste straffet, medan maxstraffet för samma brott mot en man är fängelse i tio år? Detta är en följd av politikernas påhittighet för att visa väljarna att man ”ser allvarligt” på brotten och visar detta genom nya tjusiga formuleringar. De ser inte strafflagen som en helhet, som måste vara konsekvent mellan alla sina delar.

    De utländska eller utlandsfödda brottslingar som kommit hit i andra syften än att begå brott, eller i vart fall inte haft detta som huvudsyfte, torde vara många fler än dessa 15.000, kanske dubbelt så många. De kan ha börjat med brott efter ankomsten hit, när de upptäckt hur lätt det är att begå brott i Sverige utan att riskera långa fängelsestraff, Om man är född i Sverige, har syftet med att födas här inte varit att begå brott här, definitivt in från den föddes egen sida och troligen inte heller från föräldrarnas sida, utom möjligen i ytterst sällsynta undantagsfall, Vissa kriminella torde dock använda en i sig laglig verksamhet, jobb eller eget företag, som täckmantel för den kriminella verksamheten.

    Trots alla påståenden från min sida att Moderaterna har den bästa politiken för brottsbekämpning, vilket jag fortfarande tycker, kan inte ens M undgå kritik för att man inte inser hur allvarlig situationen är. Jag börjar tröttna på Kristerssons ideliga försäkringar att den som sitter i fängelse inte kan begå brott. Är stämpling och anstiftan till brott som begås av andra inte i sig ett brott?

    Har M-ledaren inte hört tals om ”svängdörrar” på svenska fängelser, om frikostiga regler för permissioner och besök och hur fängelseanställda utnyttjas för att smuggla in knark? Och hur medfångar, som ska på permission eller snart ka friges kan användas som kurirer?

  2. Ander

    Att rösta M på kommun och regionsnivå är en sak.

    Men med en ordförande som aspirerar på att bli statsminister, men som bland annat fått denna kommentarer när U K sålde ut Stockholms resuster (bostäder, vårdcentraler) etc på olagligt sätt, ”Det är inte olagligt att vara korkad eller att göra dåliga affärer eller att ha dåligt omdöme.” Beatrice Ask, M justitieminister.

    Vill vi ha en sådan Statsminister?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.