Kampen mot narkotika är en av de viktigaste och högst prioriterade frågorna i Umeå utifrån ett brottsförebyggande arbete.

Kampen mot narkotika är en av de viktigaste och högst prioriterade frågorna i Umeå utifrån ett brottsförebyggande arbete.

Vid gårdagens fullmäktigesammanträde lyfte jag i en interpellation frågan om läget vid våra fritidsgårdar utifrån den oroväckande nyheten om stora mängder narkotika som hittades på en person som befann sig i en av kommunens fritidsgårdar.

I den samverkansöverenskommelse som Umeå kommun och Polisen antagit, så är ett av de tre övergripande målen att minska nyttjandet av narkotika. Narkotikarelaterad kriminalitet är ett ökande problem i samhället. Därför har vi i Umeå satt krafttag mot narkotika, som högsta prioritet när det gäller vad vi ska lägga särskilt fokus på.

Då är det anmärkningsvärt att vi som ledande politiker – och därmed ansvariga på olika nivåer – inte nåtts av denna information, förrän det i efterhand stod om det i lokaltidningen VK.

En vänsterpartist var idag uppe i talarstolen och ifrågasatte min interpellation. Han förstod överhuvudtaget inte syftet med mina frågor och vad jag ville åstadkomma med min interpellation.

Tja, jag har varit vice ordförande i Umeås lokala brotts- och drogförebyggande råd sedan 2006. 17 år. Om det kommer fram uppgifter i massmedia om att det hittas mängder med narkotika på en av våra fritidsgårdar – då undrar jag naturligtvis varför ingen politiker nåtts av denna information? Vi får reda på det i efterhand, genom att läsa en stor artikel i VK.

Då måste man ju börja ställa frågor till ansvariga. Hur omfattande är problemen? Hur ska vi annars få reda på vad som händer? Om vi menar allvar med att jobba drogförebyggande, och ta krafttag mot knarket i Umeå.

En kommentar

 1. jan sjöström

  Hej!

  Att tillse funktion är politikens främsta uppgift. Det är
  inte ett alternativ att välja bort adekvat styrning i sak
  och omständighet. Behöver fråga ställas saknas den
  styrning folkets röster innebär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.