Moderaterna på Noliamässan 9-13 augusti! Monter 2046.

Idag öppnas portarna till Noliamässan i Umeå och självklart är Moderaterna på plats. Vi håller till på en annan plats än tidigare år – nu finns vi på monterplats nr 2046. Just ovanför Smak på Nolia.

I Västerbotten lyckades vi moderater i senaste valet återigen trotsa rikstrenden och gå framåt. Vi gick framåt i 12 av de 13 kommuner där vi ställde upp med en valsedel. Störst var framgången i Norsjö, där Moderaterna ökade från 1,2 procent till 17,5 procent. Norsjö är en kommun där vi under några mandatperioder saknat en lokalförening, men nu har det förändrats till det bättre. Bjurholm är fortsatt vårt starkaste M-fäste. På regional nivå – i valet till Region Västerbotten – gjorde vi det bästa valresultatet på 84 år. I valet 2026 siktar vi ännu högre.

Så vill du prata politik, ställa frågor eller för den delen bli medlem – hjärtligt välkommen till vår monter!

2 kommentarer

  1. brorson

    Här kommer något för justitieministern och andra moderater att bita i. Jag hade gärna kommit till Nolia, om det inte varit för lång resväg. Salwan Nejem, som är en medbrottsling (min åsikt) till Salwan Momika, när han skändat svenska flaggan, har fått tillstånd till en ny manifestation på Mynttorget. Det står inte i tillståndet att något ska brännas. Jag anser att Salvorna har skändat svenska flaggan – med det gula korset på blå botten – genom att omge sig med svenska flaggor när de har skändat den heliga skriften – en mycket tydlig signal till extrema islamister att utplåna den kristna minoriteten i hemlandet och mörda svenskar överallt i världen.

    Ska de ha polisskydd för sina kriminella handlingar? Salwan N påstås vara svensk medborgare. Lagen måste ändras, att personer som inte borde ha fätt svenskt medborgarskap kan fråntas detta, när de har uppfört sig illa. Biden hade rätt, när han sa att det inte är några svenskar som har bränt Koranen. Jag föreslår dessutom att Ordningslagen ändras -med stöd av Regeringsformen (RF) 2 kap 25 §, så att endast svenska medborgare kan få tillstånd till demonstrationer och allmänna sammankomster. Det ska dessutom vara minst fyra sökande, som förutom att vara svenska medborgare, ska vara närvarande vid arrangemanget.-

    Varför minst fyra? Det behövs inget tillstånd för en ensam person, eller mindre grupp på två – tre personer för att vistas på allmän plats med plakat .Jag anser vidare att polisen ska har rätt att neka tillstånd vid
    1. risk för ordningsstörningar i närheten (ordet ”omedelbara” stryks).
    2, bulvanansökningar (t. ex, vid misstanke att en ambassad har tvinga flyktingar, som är svenska medborgare, att söka tillstånd).
    3, om arrangörerna kan befaras begå brott under arrangemanget, d.v.s. om arrangemanget är avsett som täckmantel för bågon brottslig verksamhet

    Angående svenskt medborgarskap föreslår jag följande:
    1. att endast personer, som har haft permanent uppehållstillstånd under minst åtta är och under den tiden inte har begått brott och i övrigt har en hedrande vandel får bli svenska medborgare.
    2- att endast personer, som har bott i Sverige med tidsbegränsade uppehå, kan fllstillstånd och under den tiden inte har begått brott och i övrigt har en hedrande vandel , kan få svenskt medborgarskap. (Man måste alltså ha bott i Sverige under minst tolv år för att bli svensk medborgare)
    3. att rätten till dubbelt medborgarskap avskaffas- Personer, som redan har ett eller flera utlänska medborgarskap vid sidan av sitt svenska medborgarskap får själva välja mellan
    – att behålla sitt svenska medborgarskap och avstå från sina utländska medborgarskap.
    – behålla sina utländska medborgarskap och byta ut sitt svenska medborgarskap mot permanent uppehållstillstånd.

  2. brorson

    När TV träffar koranskändaren Salwan M på en P-plats i Botkyrka står han telefon med polisen för att en restaurangägare vägrat sälja en läsk till honom. Var det olaga disk-rimineing? ”Bara för att jag utövat den yttrandefrihet jag har rätt till”. säger han. Har han direktnummer till polisen? När jag försökte ringa polisen för att anmäla Salwan M för förargelseväckande beteende, fick jag vänta flera timmar utan att komma fram. Har dessa utländska huliganer fri dragningsrätt på svenska skattepengar, som borde gå till polisens brottsförebyggande verksamhet?
    .
    Det här måste justitieministern sätta stopp för snarast. Yttrandefriheten bekämpas nu av svenska yttrandefrihets-fundamentalister och utländska provokatörer i förening. Genom missbruk av yttrandefriheten. Det här måste vi svenskar ta itu med själva, innan utländska makthavare tvingar oss – för i så fall blir det inte mycket kvar för oss svenskar. Det behövs både generella lagändringar, som gäller för alla, och särskilda begränsningar för utländska medborgare.

    Det måste göras skillnad mellan VAD som sägs, HUR det sägs och av VEM det sägs. Det måste fortfarande vara tillåtet att i tal eller skrift kritisera det som står i en skrift, men inte att i handling bränn eller på annat sätt skända skriften. Oc det ska absolut inte göras av en utlänning, som kommit hit för att provocera till upplopp och dra undan stora polisresurser från normal polisiär verksamhet. skapa motsättningar och raskravaller mellan olika etniska och religösa grupper i Sverige samt legitimera ökad förföljelse mot kristna minoriteter i huliganernas hemländer.

    I min förra kommentar skrev jag att tillstånd till demonstrationer och allmänna sammankomster inte ska ges till utländska medborgare och att tillstånd ska sökas av minst fyra svenska medborgare. Jag skrev också att det behövs skärpta krav för den som vill bli svensk medborgare, samt att dubbla medborgarsskap inte ska tillåtas och att de,. som redan har två eller flera medborgarskap ska välja vilket de vill behålla.

    Jag vill nu tillägga att denna valmöjlighet ska galla dem, som inte har begått brott eller allvarligt har misskött sig på något annat sätt. Om det bara handlar om misskötsamhet, ska det svenska medborgarskapet bytas mot permanent uppehållstillstånd, om de vill bo kvar i Sverige. Samma sak ska gälla om brotten är mindre allvarliga eller ligger långt bak i tiden, Grundlagen måste ändras om en person med två eller flera medborgarskap ska fråntas sitt svenska medborgarskap. Skillnaden mellan medborgarskap och permanent ’uppehållstillstånd är att man mister det senare om man begår brott eller vistas utomlands i mer än sex månader.

    Beträffande det jag i övrigt skrev om erhållande av svenskt medborgarskap var kortfattat, de huvudregeger, som måste till. Läsaren kan säkert själv förstå att det behövs både generella undantag och individuella dispenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.