Stå upp för Israel – mot terrorism!

Genuin ondska. Terroristerna från palestinska Hamas har under helgen gått till angrepp mot Israel. Över 4000 raketer har fallit över Israel. Terrorister har på olika sätt lyckats ta sig över gränsen, och påbörjat sitt brutala mördande. Civila har till stor del varit måltavlan. Människor har slaktats urskillningslöst. Unga, gamla. Kvinnor har våldtagits. Enligt de senate uppgifterna har ca 800 israeler mördats. Omkring 2500 personer är skadade. Över 150 människor har dessutom kidnappats och förts till Gaza. Pensionärer, barnfamiljer, unga kvinnor. Hamas långsiktiga målsättning är att utplåna Israel.

Israel har en självklar rätt att försvara sig mot terrorism och dessa ondskefulla attacker. Militära operationer har redan inletts, dels för att bekämpa de terrorister som fortfarande befinner sig inne i Israel, dels för att slå ut Hamas i Gaza. Vi har nog bara sett början. Terrorism måste fördömas – terrorism måste bekämpas.

Den fria världen sluter nu upp bakom Israel – mot Hamas.

Runt om i världen ser vi också hur städer lyser upp offentliga byggnader i Israels färger eller flaggar med Israels flagga som symboliskt stöd. Det borde Umeå kommun kunna göra också!

 

2 kommentarer

  1. Drutten

    Man undrar ju varför staten inte ingriper mot islamisterna som är ute på gatorna med sina barn och hyllar att ondskans islamister som dödat och anfallit Israel. Varför grips dom inte och kastas ut ur landet varför. Dessa islam judehatare har inte här att göra. Varför
    tillåts muslimer demonstrera utan tillåtelse och utgjuta hat mot judar och Israel. Varför grips miljödemonstranter och bötfälls men inte islamisterna som är på gatorna och sprider hat mot judar.

  2. brorson

    Hamas har gått till angrepp mot israeliska judar och andra privatpersoner (utländska turister) som råkat befinna sig i närheten av judarna, snarare änden israeliska staten, som bara marginellt har angripits. Det är fortfarande oklart om även svenska turister har angripits, men det torde stå klart att Hamas med berått mord har mördat inte bara israeliska judar, utan även utlänningar (européer och amerikaner.) När extremister med palestinskt ursprung åker runt i bilkorteger med palestinska flaggor i svenska städer och hyllar mördandet, är de att anse som en femtekolonn, som kan befaras komma att mörda svenskar i Sverige. Det är inte bara avskyvärt. Det är även skrämmande.

    Det var fel att ge svenskt medborgarskap till s.k. statslösa palestinier. Det borde i varje fall inte skett så lättvindigt, som skett, utan efter en lång prövotid(10 – 15 år) med tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd., varunder inga tecken på politisk extremism eller kriminalitet visats, Det var ocksåfel att erkänna palestina. Det var helt fel att erkänna ena parten i en tänkt tvåstatslösning, näri ingen orgsanisastion inom denna part har erkänt den andra partens rätt att existera. Om Israel ska ha en östgräns, måste Palestina rimligen ha en västgräns. Om vi talar om Västbanken. Samt motsvarande gränser mellan israel och Gaza.

    Syftet med detta erkännande från den förra svenska regeringen sida torde ha varit att locka väljare inom den palestinska diasporan i Sverige. Tvåstatslösningen är en orealistisk skrivbordsprodukt designad av USA-presidenten Bill Clinton. Ingen verkar ha ställt frågan om det någonsin funnits en realistisk chans för Palestina att existera som en självständig stat, en ministat som dessutom är delad på två territorier. Frågan ,måste också ställas om det ö.h.t. finns något palestinskt folk i egentlig (etnisk) mening

    Eller om de s.k. palestinierna är ättlingar toll inflyttade araber under början av 1900-talet. Det var arabiska soldater, som hade stridit för England under första världskriget och därför inte kunde återvända till sina hemländer, som före kriget ingått i den turkiska stormakten. Den förra svenska regeringen tycks med hull och hår ha svalt den pro-palestinska historieskrivningen, som även gör gällande att den judiska befolkningen i Israel enbart utgörs av europeiska judar, som kommit efter andra vårldskriget. Man förtiger den mångtusenåriga judiska diasporan i nuvarande arabländer, vilken räddats till Israel från utrotning under åren närmast efter andra världskriget.

    Målet för de palestinska organisationer, vare sig de har erkänt detta öppet eller ej, har inte bara varit att utplåna den israeliska staten, utan även att utplåna de israeliska judarna. När de palestinska organisationerna säger att de israeliska judarna kan åka tillbaka till de länder, som de kommer ifrån, inkluderar de inte de orientaliska judarna.

    Hamas har troligen inte kapacitet att fysiskt utrota alla israeliska judar, Men hoppas kanske skrämma iväg reten genom att mörda tillräckligt många. Det vi bevittnar nu torde vara det defintva sluute på tvåstatslösningen. Som i stället för fred har lett till mer våld och krig. Vågar vi diskutera ett alternativ till tvåstatslösningen? Finns ö.h.t. ett realistiskt alternativ? Självstyrande (autonoma) palestinska områden inom en enhetlig israelisk-palestinsk stat? Är det för sent?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.