Priset på diesel och bensin sjunker påtagligt! Politik spelar roll.

Politik spelar roll. Vilka partier som styr spelar roll.

Regeringen har från årsskiftet sänkt skatten på bensin och diesel, samt sänkt reduktionsplikten. Därmed blir det sänkta priser på drivmedel. Precis som vi lovade i valrörelsen. Det ska gå att bo och leva i hela Sverige.

 

Från TT:

”Priset på diesel sänks med 4,27 kronor per liter och 95-oktanig bensin med 1,15 kronor, enligt Circle K:s rekommenderade riktpriser för privatkunder. OKQ8:s priser ligger i samma linje: dieseln går ner med 4,39 kronor och bensinen med runt en krona. Även på ST1 sjönk priset på drivmedel under måndagsmorgonen.

Morgonens prissänkningar innebär ett dieselpris på knappt 18 kronor per liter, vilket är tio kronor lägre än när dieselpriserna toppade på över 28 kronor under 2022. Bensinen, som ligger på omkring 17 kronor litern kostade cirka 24,18 kronor per liter som högst.

 Sänkningen kommer efter att reduktionsplikten under måndagen sänktes till 6 procent för bensin och diesel under perioden 2024–2026. Samtidigt sänks bensin- och dieselskatten med 1,64 kronor respektive 0,43 kronor, inklusive moms.”

3 kommentarer

  1. leif

    Nu väntar vi bara på första rapporten om luftkvaliten från centrala umeå. Hoppas du är lika stolt då

    ”VI GJORDE DET!”

    • brorson

      Om inblandningen av sämre bränslen (den,sk, reduktionsplikten) ö.h.t, har haft någon inverkan på luftkvaliten, så kommer den att bli bättre nu. Koldioxiden är ö.h.t. ingen förorening utan en förutsättning för livet självt Men även CO2-utsläppen kommer att minska, tack vare bättre bränslekvalitet. Varenda villa-ägare, som provat både olja och ved, vet att luftföroreningarna och allergierna ökar med vedeldning. Det är dags för bokslut över det rödgröna vanstyret. Miljön blev sämre.

  2. HERMAN

    Blir intressant att höra oppositionens förklaring att från som högst 28 kr nu gått ner 10:- litern.
    För det är ju så man ska jämföra. det skulle i princip inte gå ner något enligt S och MP.
    Nu slipper vi importera palmoljor med mera för att våra siffror i Sverige skulle se bra ut.
    Samtidigt förbättrar vi klimatet i dom länder som är mest utsatta .Nu måste vi bara få igång mera
    kärnkraft utan det kan vi glömma alla klimatmål .God Fortsättning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.